Лекарска комора Аустрије предлаже пореске олакшице за вакцинисане

Ако успемо да високом стопом вакцинације укинемо епидемиолошке мере, онда би се ова инвестиција свакако исплатила, поручио председник Лекарске коморе Аустрије Томас Секерес

Извор: НСПМ

БЕЧ – Председник Лекарске коморе Аустрије Томас Секерес затражио је пореске олакшице за вакцинисане, као меру за подстицање раста стопе вакцинације у Аустрији.

Око 61 одсто становништва Аустрије је потпуно имунизовано против корона вируса, што је, према његовим речима, премало у борби против пандемије.

Секерес сматра да би пореске олакшице за вакцинисане биле ефективна и мера која води ка циљу – повећања стопе вакцинисаности.

„Свако ко се вакцинише тиме даје важан допринос повратку нормалности и избегавању закључавања, мера која је скупо коштала државу. Ту спремност држава треба да награди, у актуелној ванредној ситуацији у којој се налазимо, пореским олакшицама”, предложио је он.

Аустрија: Ако одбију радно место зато што је обавезна вакцина – привремено губе накнаду за незапослене

Секерес је казао да треба извагати трошкове те мере, наградити лични допринос друштву, и трошкове по привреду и социјалне последице могућег даљег закључавања или задржавање мера, те и оптерећење по здравствени систем.

О висини пореских олакшица, и примени те мере, треба, додаје, да одлучи политика.

Указао је на студије и истраживања која показују да даљи подстицаји делују мотивишуће на невакцинисане.

„Ако успемо, високом стопом вакцинације да укинемо епидемиолошке мере, онда би се ова инвестиција свакако исплатила”, поручио је Секерес, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар