Руски лекар: Постоје необјашњиве ствари око короне, анализа крви бољи тест него ПЦР

Тест не показује да ли је вирус присутан у организму, него да ли је вирус присутан на штапићу који су вам гурнули у нос. Ту је 40 одсто негативних резултата лажно, упозорио лекар и водитељ Александар Мјасников

Фото: Sputnik/Илья Питалев

Лекар и водитељ Александар Мјасников указао је на необјашњиве ствари које су повезане са вирусом корона, почев од такозваних „супер-преносиоци“ који сами нису болесни, све до различитих предиспозиција за ковид-19 код људи.

Према његовим речима „супер-преносиоци“ заразе сами најчешће не оболевају, али масовно заражавају људе из свог окружења. Најчешће само 20 одсто људи преноси вирус, а њих је прилично тешко идентификовати, објашњава лекар.

Како је додао, други парадокс је повезан за различитим предиспозицијама за ову болест. Мјасников подсећа да се људи са нултом крвном групом ређе заражавају.

Истовремено је позвао становнике да не брину због случајева поновног оболевања.

Руски вирусолог: Оставите на миру оне који су прележали ковид

„Људи се поново разболевају, али их је много мање него што пишу новине“, истакао је он.

Такође подсећа да је губитак антитела на вирус временом природан, истичући да је за већину лекара њихов ниво престао да буде показатељ. Најсигурнији начин да се открије присуство вируса је анализа крви.

„Тест не показује да ли је вирус присутан у организму, него да ли је вирус присутан на штапићу који су вам гурнули у нос. Ту је 40 одсто негативних резултата лажно!“, упозорио је лекар.

Такође је прокоментарисао ситуацију са повећањем степена смртности од ковида-19 у Русији, скренувши пажњу на искуства земаља, конкретно Америке и Израела, где је вакцинација помогла да се смртност значајно смањи.

Према речима министра здравља Русије Михаила Мурашка, већина пацијената који заврше у ковид болницама су невакцинисани.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 6. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Mjasnikov je doktor iz sistema kao i nasi Konovi, Tiodorovici i masa drugih

    12
  2. Суперпреносиоци су као некада вештице, морају се идентификовати и уништити. Морају сами доказати невиност методама које одреди тужиоц. С друге стране нико не мора доказати кривицу, она се подразумева.

Оставите коментар