САД: Иако је проценат вакцинисаних међу одраслима већи од 67% ове године од ковида умрло више него прошле

Од 1. јануара ове године број умрлих премашио 353.000, а  у првих десет месеци прошле године, када је почела пандемија и када није почела кампања вакцинације, од ковида-19 умрло 352.000 особа

Извор: НСПМ

Током пандемије корона вируса, која и даље погађа Сједињене Америчке Државе (САД), број особа које су ове године преминуле од последица заразе корона вирусом премашио је број смртних случајева из прошле године.

Према подацима Универзитета „Џонс Хопкинс“, који прикупља податке о пандемији ковид-19 у тој држави, број људи који су преминули од ковид-19 од 1. јануара премашио је 353.000.

У првих десет месеци прошле године, када је почела пандемија и када није почела кампања вакцинације, од ковид-19 је умрло 352.000 особа.

Водитељка CNBC Фаучију: Вакцинисала сам се и добила ковид – зашто власти на то не упозоравају?

Укупан број смртних случајева повезаних са ковид-19 у САД премашио је 705.000, док број случајева заражених износи око 44 милиона.

Амерички званичници упозоравају да је ефекат заразније делта варијанте вируса и даље присутан, иако удео одраслих особа које су примиле вакцину против ковид-19 у земљи премашује 67 посто.

Опрема: Стање ствари

(Н1/НСПМ, 6. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Из овога можемо закључити да су Кинези одлично урадили посао који су Американци платили и да су створили бољи вирус од очекиваног. Баш лепа ситуација и за једне и за друге, не и за оних 4,5 милиона мртвих и ко зна колико обогаљених, али „где се дрвеће обара, ту лети иверје“, како рече један врсни комуниста.

Оставите коментар