Приштина најављује до сада највеће регрутовање тзв. Косовских безбедносних снага

Одбор за пријем ће бити професионалан и непристрасан и биће бирани бирани најбољи кандидати, рекао министар одбране привремених институција у Приштини Арменд Мехај

Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

Министар одбране привремених институција у Приштини Арменд Мехај најавио је да ће ускоро бити отворен конкурс за до сада највеће регрутовање за Косовских безбедносних снага.

Мехај је рекао да је обавештен о досадашњим притужбама на процес запошљавања у Косовским безбедносним снагама, и обећао транспарентност у пријему 850 нових регрута, чији конкурс се очекује врло брзо, преноси Зери.

“Чуо сам да је било притужби на раније процесе пријема у Косовске безбедносне снаге, било је сумњи у процес запошљавања. Кажем свим младићима и девојкама да ће под мојим вођством постојати поштен, једнак, строг и професионалан процес запошљавања”, рекао је Мехај.

Гардијан: Шта се догодило између Косова и Србије?

Навео је да ће конкурс за највеће регрутовање икада на Косову и Метохији бити отворен ускоро, да ће цео процес бити снимљен камерама, а да ће одбор за пријем бити професионалан и непристрасан и да ће бити бирани најбољи кандидати.

Затражио је да га контактирају сви они који имају притужбе и информације о злоупотребама у Косовским безбедносним снагама, преноси Косово онлајн.

„Ако приметите непрофесионалност, ако приметите да неко фаворизује некога, пошаљите ми податке, а ја вам гарантујем да таквима није место у Министарству одбране”, навео је Мехај.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 4. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар