Јутјуб забрањује објављивање садржаја који доводе у питање резултате избора за немачки Бундестаг

Ово правило се тренутно примењује на све прошле председничке изборе у Сједињеним Америчким Државама и парламентарне изборе у Немачкој 2021. године

Фото: Sputnik/Рамиль Ситдиков

Сервис за видео-хостинг „Јутјуб“ забранио је објављивање садржаја који доводи у питање изборне резултате; ово правило важи за последње изборе за немачки Бундестаг.

„У ову категорију (садржај који доводи у питање исход избора) улази материјал који садржи лажне тврдње да је на резултат неких прошлих општих избора утицало опсежно фалсификовање, грешке или технички кварови у раду система након што су били званично утврђени коначни резултати“, наводи се у Правилима о лажним информацијама о изборима.

Ово правило се тренутно примењује на све прошле председничке изборе у Сједињеним Америчким Државама и парламентарне изборе у Немачкој 2021. године.

Revolver News: Суштина великих медијских кућа није профит већ утицај

„Садржај у коме се лажно тврди да је на резултате парламентарних избора у Немачкој утицало опсежно фалсификовање, грешке или технички пропусти у раду система (садржај који доводи у питање исход избора). Такође је забрањен материјал у коме се наводи да је формирање нове владе или избори и именовање новог канцелара Немачке незаконито“, стоји у објашњењу правила.

Јутјуб може да дозволи објављивање снимака који нису у складу са правилима ако материјал „садржи побијање спорних тврдњи или постоји додатни контекст“.

Садржај који није у складу са правилима биће избрисан. У случају да се правила прекрше три пута, канал корисника ће бити блокиран.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 28. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар