Александар Вулин: Нацрт закона о полицији повучен, мораћете потражити други разлог за крв на улицама Београда

Камере које су Лондон учиниле безбедним нападнуте су у Београду, оно што је добро за грађане ЕУ означено је као репресија за грађане Србије

Александар Вулин (Фото: Ненад Лазић/Нова.рс)

Нацрт закона о унутрашњим пословима је повучен, саопштио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

У саопштењу министра полиције, се наводи, између осталог, да га је председник Србије замолио да повуче нацрт закона.

Саопштење преносимо у целости:

„Године 1903. у Београду су избиле крваве демонстрације, јер је полиција донела уредбу по којој су калфе морале да у легитимацији имају фотографију. Године 2014, Закон о раду који је променио Србију, дочекан је демонстрацијама и претњама побуном.

Обавезно остављање отисака прстију било је нападано као кршење слобода и означено као полицијска репресија. Правно регулисање постављања камера које би препознавале лица и силуете и немерљиво помогле полицији да решава убиства и најтежа кривична дела, нападнуто је од свих западних невладиних организација и њихових финансијера и налогодаваца. Борбом против свега новог у сектору безбедности, убице и лопови ће бити мало сигурнији, а полиција и грађани ће бити много несигурнији.

Небојша Стефановић и Александар Вулин (Фото: Бета/Саша Ђорђевић)

Камере које су Лондон учиниле безбедним нападнуте су у Београду, оно што је добро за грађане ЕУ означено је као репресија за грађане Србије. Обавештајним радом дошли смо до информација да је неколико страних западних обавештајних служби преко своје агентурне мреже у медијима, невладиним организацијама и политичким партијама извршило медијску припрему за организацију насилних протеста који за циљ имају дестабилизацију Србије. Њима српске главе нису битне и спремни су да их бацају у бесмисленим сукобима.

Сагледавајући све чињенице, председник Вучић ме је замолио да Нацрт закона о унутрашњим пословима повучем из процедуре. Председничка се не пориче, и ја ћу то урадити. Ово је мој лични пораз и ја ћу сносити његове последице, али и овим путем желим да упознам јавност да ћу наставити да се борим за безбедну Србију упркос агентима и њиховим финансијерима.

Нацрт закона о унутрашњим пословима је повучен, мораћете потражити неки други разлог за крв на улицама Београда“, саопштио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Све о томе шта је садржао повучени Нацрт закона о унутрашњим пословима можете прочитати у Спутњиковој анализи – Шта Србији доноси нови закон о полицији – велике промене већ поделиле јавност.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 23. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Две деценије се изнутра уноси раздор, деструкција, самовоља и пометња. Шта, и коме то помаже!

    Волели бисмо и било би примерено да чујемо другачије изјаве од министара. Например од министра Стефановића данас да је послао војни хеликоптер по ону тројицу пребијених Срба од стране тзв. Росу који леже на хирургији; да их војни хеликоптер Војске Србије превезе у Београд на ВМА. Да видимо на делу ту хваљену сарадњу са НАТО и КФОР-ом.
    Превозио је војни хеликоптер болесно детенце из Рашке (Новог Пазара?), а за оног певача настрадалог у Немачкој у саобраћајној несрећи послат је Владин авион. Да ли тако беше, дична, брижна наша српска власти?

    11
  2. Voli Vulin sigurnosne kamere, tačnije tendere za postavljanje istih. Kad je bio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju odobrio je postavljanje sigurnosnih kamera u Kosovskoj Mitrovici u vrednosti od skoro milion eura. Od kamera nije bilo ništa ali mu je „tetka iz Kanade“ poslala novac da kupi stan. Ako je tender za postavljanje sigurnosnih kamera bio u vrednosti od milion eura za Kosovsku Mitrovicu, koliko bi onda koštalo da se pokrije ceo Beograd. Postoji veliki potencijal za „skidanje kajmaka“, naravno da je razočaran…

Оставите коментар