Пјевачица Нена: Ако на концертима нису добродошли сви људи – у томе нећу да учествујем

Нећу доприносити подјелама и ограничавању људи само зато што су можда друкчији, што мисле или осјећају различито од мене, истакла њемачка пјевачица

Пјевачица Нена (Извор: Рајтшустер)

(Рајтшустер, 19. 9. 2021)

Многи умјетници од самог почетка били су строго на државној линији по питању короне. Једна од оних који нису пратили званичну причу је пјевачица Нена. И остаје вјерна себи: отказала је све концерте и идуће године неће ићи на турнеју, као разлог наводећи ограничења поводом короне.

„Да не околишам. Неће бити моје турнеје 2022. Остајем при оном што сам раније рекла: на Ненином концерту добродошли су сви људи. У нашој земљи ствари тренутно иду у потпуно супротном смијеру, и у том нећу да учествујем.“

У више наврата критикујући званичну политику поводом короне и не придржавајући се ограничења, Нена је била мета напада медија. У марту је на Инстаграму објавила снимак с натписом „Хвала Каселу“, током демонстрација хиљада људи у том граду против ограничења, због чега је у медијима проглашена теоретичарем завјере и негатором короне.

Крајем јула организатор је прије времена окончао њен концерт у близини Берлина, пошто је у погледу хигијенских прописа изјавила:

„Пријете ми… да ће прекинути концерт јер не идете у назначене ограђене просторе. Остављам вама на одговорност хоћете ли то чинити или не.“

У једној од недавних порука на Инстаграму написала је:

„Драги моји,

Нисам сљедбеник ниједне идеологије и одбацујем све што доноси мржњу, страх и подјеле. Остајем отворена за сусрете с људима, без предрасуда, из срца. Ни надаље нећу доприносити подјелама и ограничавању људи само зато што су можда друкчији, што мисле или осјећају различито од мене.

Никад се нисмо научили радовању различитости сваког појединца. То у овом тренутку можемо промијенити и управо сад се одлучити за љубав. Да се поново зближимо и изнова, као породица свих људи, саздамо заједништво. То желим. И знам да то можемо.

Нена“

С њемачког посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , ,

Оставите коментар