Заштитница грађана Крагујевца Весна Стојадиновић: Ковид пропуснице дискриминација

Весна Стојадиновић указала на члан 17. Закона о забрани дискриминације по којем свако има право на једнак приступ објектима у јавној употреби

Крагујевац (Извор: Данас)

Заштитница грађана у Крагујевцу Весна Стојадиновић оценила је да би увођење ковид пропусница за грађане који су се одазвали позиву за препоручену имунизацију представљало дискриминацију грађана који се нису вакцинисали против корона вируса.

Током обраћања медијима, Стојадиновић је проследила цитате појединих чланова из Устава и неколико закона који се односе на право на избор и имунизацију пацијената.

Стојадиновић је указала на члан 17. Закона о забрани дискриминације по којем свако има право на једнак приступ објектима у јавној употреби – објекти у којима се налазе седишта органа јавне власти, објекти у области образовања, здравства, социјалне заштите, културе, спорта, туризма, објекти који се користе за заштиту животне средине, за заштиту од елементарних непогода – као и јавним површинама – паркови, тргови, улице, пешачки прелази и друге јавне саобраћајнице.

Весна Стојадиновић (Извор: velikipark.com)

„Јасно је да би увођење ковид пропусница за грађане који су се одазвали позиву за ову, препоручену имунизацију, представљало дискриминацију оних грађана који нису прихватили препоруку да се подвргну имунизацији“, закључила је Стојадиновић.

На основу цитираних чланова Устава и закона, Стојадиновић је извукла закључак да су вакцине против ковида-19 „препоручене“, а да би се повећао број вакцинисаних, додала је, грађани који се нису вакцинисали, па они који су вакцинисани, очекују одговоре на сва важна питања.

„Очекују да чују и различита мишљења од стране доктора, који до сада нису имали приступ масовним медијима, и то о томе да ли су вакцине безбедне иако су експерименталне – да ли је нужно и оправдано да се вакцинишу и они који су, као асимптоматски или са благим симптомима, прележали корону“, рекла је она.

Оценила је да грађани треба да сазнају какав је имунитет који се стиче вакцинама, колико траје и да ли су вакцинисани преносници вируса, као и да ли ће по престанку имунитета морати поново да се вакцинишу.

Додала је да су грађанима потребни одговори на то да ли ће им важити ковид пропуснице, уколико се уведу, ако је прошло више од шест или 12 месеци од последње вакцинације.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 14. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

4 replies

 1. Хвала Богу и неко нормалан да се огласи поводом ове бруталности вакцинашког прогона цивилног становништва.

  16
 2. Vesna, Carice, nekako se osecam odlicno I ponosno citajuci ovo. Vec preko 229 Dana providing u maximum security zatvoru, ako idem da me vakcinisu obecaju da cu dobiti Malo blazi zatvor. Na stotine advokatskix kancelarija po svetu rade da propusnice nisu legalne. Svako dobro Vesna.

  11
 3. Bravo, Vi ste Covek, Vesna!

  12
 4. Коначно неки нормалан.Бог Вам дао здравља и снаге да се борите против овог лудила, а моја породица и ја ћемо за то.

  11

Оставите коментар