Ниш: Вежба Војске Србије и Оружаних снага САД

Извођењем оваквих вежби припадници Војске Србије размењују знања и искуства са припадницима оружаних снага партнерских земаља

Фото: МОД

На војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу и у ширем рејону Лесковца ове недеље се реализује билатерална тактичка вежба обучавања Војске Србије и Оружаних снага Сједињених Америчких Држава „Небески мост 21“, саопштио је МОД.

Циљ вежбе, на којој учествују припадници 63. падобранске бригаде Војске Србије и 173. падобранске бригаде Оружаних снага САД, је унапређење интероперабилности и међусобног разумевања на тактичком нивоу током извођења хуманитарних операција снабдевања угроженог становништва из ваздуха.

Министарство одбране демантује Дојче веле: Војска Србије не учествује у маневрима у Белорусији и Русији

Припадници падобранских јединица увежбавају тактике, технике и процедуре приликом извршења специјалног и класичног падобранског десанта, десантирања терета из ваздухоплова, као и обезбеђења рејона десантирања. На вежби учествује више од 150 падобранаца, а за извршење падобранских скокова и десантирање терета користе се транспортни авиони Ан-26 Војске Србије и Ц-130 „херкулес“ Оружаних снага САД.

Извођењем оваквих вежби припадници Војске Србије размењују знања и искуства са припадницима оружаних снага партнерских земаља и унапређују оспособљеност за извршење специфичних задатака који се могу очекивати у операцијама пружања помоћи угроженом становништву и у мултинационалним операцијама подршке миру.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 14. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар