Вјоса Османи: Нећемо дозволити формирање ЗСО

Нећемо мењати устав нити дозволити да се уједињењем градова створи моноетничка структура моћи у нашој земљи, казала председница тзв. Косова

Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да Приштина неће дозволити формирање Заједнице српских општина (ЗСО), јер би то, како је навела, било само прелиминарна фаза за Србију да успостави другу Републику Српску.

Она је за немачки лист „Зидојче цајтунг“ рекла да Приштина не жели „још једну нефункционалну државу, као што је Босна и Херцеговина“, објавила је „Газета експрес“.

Вјоса Османи (Фото: balkanplus.net)

„Нећемо мењати устав нити дозволити да се уједињењем градова створи моноетничка структура моћи у нашој земљи. То није у нашем интересу, нити у интересу региона или наших савезника“, казала је Вјоса Османи.

Подсетила је да је крајем 2015. године уставни суд у Приштини утврдио да је формирање ЗСО неуставно и искључила могућност измене устава тзв. Косова, како је то најавила Европска унија, а почетком јула и амерички дипломата Метју Палмер, пренео је Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 12. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар