Ана Брнабић: Ковид пропуснице увести за места где није неопходно да људи бораве

Оно што смо ми разматрали је у овом тренутку да се полако припремамо да уводимо пропуснице у затвореним просторима, кафићима, баровима, ресторанима и ноћним клубовима, рекла Брнабић

Ана Брнабић (Извор: НСПМ)

Деца су за сада најбезбеднија у школама, рекла је председница владе Ана Брнабић, одговарајући на питање телевизије Н1, напомињући да слушају искључиво струку.

„Позвала бих вас да као професионални, објективни и истраживачки медиј, изнад свега, погледате препоруке Светске здравствене организације и осталих реномираних стручњака“ рекла је.

На питање како ће изгледати увођење ковид пропусница и како је таква одлука сада уставна, а недавно је епидемиолог и члан кризног штаба Предраг Кон рекао да би то било противуставно, истакла је да се разматра о најбољем могућем начину примене и увођења ковид пропусница.

Ана Брнабић: Обавезна вакцинација довела би до отпуштања петине здравствених радника

„Ми смо свих ових дана, а богами и недеља, гледали како је то било могуће у неким другим земљама, за рецимо малопродајне објекте где не можете да условите људе да уђу купе хлеб или млеко. Не можете ни да их условите да сваки дан плаћају тестове наново да би могли да уђу у маркет. Оно што смо ми разматрали је у овом тренутку да се полако припремамо да уводимо пропуснице на оним местима на којима није неопходно да људи бораве, дакле не зависи им живот од тога. У затвореним просторима, кафићима, баровима, ресторанима и ноћним клубовима“, истакла је.

Упитана да ли ће размотрити захтеве са еколошког протеста, међу којима је и тај да Влада Србије заједно са председником и ресорном министарком прекине све уговоре са Рио Тинтом, истакла је да ће одговор добити када се уради студија о утицају те компаније на животну средину.

Ана Брнабић: Ситуација се компликује, Кризни штаб ће инсистирати на ковид пропусницама

„Ја сам чула да је Зоран Ђинђић криминалац, чула сам како се крстимо, чула сам још неке ствари које нема никакве везе са екологијом, нисам много ствари чула које имају везе са екологијом и заштитом животне средине, видела сам много смећа које је остало. Погледаћу још једном пажљиво и све оно што има везе са екологијом и заштитом животне средине узећу у разматрање. Што се тиче Рио Тинта, мислим да та лопта треба да се врати у 2004. годину, па до 2012, када је донето најмање девет решења којим су продужена та истраживања. Одговорићемо када буде урађена студија о утуцају на животну средину, а ми смо рекли да је потребно да се ураде три студије“, додаје.

Опрема: Стање ствари

(Н1/НСПМ, 12. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

2 replies

  1. Ето нама новог места за будуће јавне седнице Владе. Прикладнија сценографија и натпис (чак и писмом) потпуно прикладни.

  2. Ко си ти госпођо, тако неизабрана и антирепрезентативна да одређујеш одраслим, свесним, самосталним људима где ће да бораве и где треба да бораве? Освести се! Ти си у нашој служби, а не ми у твојој! Само знај, ти ћеш ускоро великодушно од нас добити пропусницу за робију!

Оставите коментар