Небојша Медојевић: Дритан Абазовић убеђивао митрополита и патријарха да одустану од устоличења

Истина је да је Дритан Абазовић читав дан и ноћ убеђивао митрополита и патријарха да одустану од устоличења на Цетињу, наводи Медојевић

Небојша Медојевић (Фото: Борис Пејовић)

Лидер Покрета за промене Небојша Медојевић изјавио је да је полиција имала наређење да не спречава постављање гума и барикада на путу Подгорица-Цетиње у дану устоличења митрополита Јоаникија.

Медојевић је за подгоричку Побједу рекао да је, осим директора Управе полиције Зорана Брђанина и министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, и потпредседник владе Дритан Абазовић био против устоличења на Цетињу.

„Истина је да је Дритан Абазовић читав дан и ноћ убеђивао митрополита и патријарха да одустану од устоличења на Цетињу”, навео је Медојевић, пренео је Танјуг.

Лидер Покрета за промене је рекао и да има поуздану информацију да су Кривокапић и Абазовић гарантовали Милу Ђукановићу да се устоличење неће одржати.

Медојевић је рекао да је лажна вест да су западне амбасаде утицале на премијера Здравка Кривокапића да не смењује министра Секуловића и Брђанина у вези са немирима на Цетињу.

Лидер ПзП, чланице парламентарне већине, открио је да је на другом састанку лидера већине са владом и делом безбедносног сектора у понедељак, Кривокапић обећао лидерима Демократског фронта да је смена Секуловића у парламенту извесна.

„У једном моменту је чак казао и да је послао парламенту захтев за разрешење Секуловића и по ко зна који пут нас преварио”, рекао је Медојевић.

Говорећи о првом састанку у ноћи између суботе и недеље, Медојевић је открио да је премијер Кривокапић рекао Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу да је у току државни удар у самој влади и да министар и директор полиције неће да спроведу одлуке.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 9. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Дритан Абазовић је само један пипак хоботнице која држи целу Црну Гору. Ако се исче тај пипак да ли ће Црна Гора потонути у море? То је велики корак. Елиминација хоботнице се пре једног века звала “ослобођење”. Како год да окренемо то мора да се деси једног дана. Да чекамо да хоботница цркне или да се мало погура тај процес.

    11

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading