Дритан Абазовић: Сектор безбедности функционисао беспрекорно, ко би изашао пред јавност да се патријарху нешто десило?

Абазовић оценио да су безбедносне службе положиле велики испит, док са друге стране остаје, како каже, горак укус везан за читав догађај

Дритан Абазовић (Фото: Саво Прелевић/Вијести)

Истрага ће утврдити детаље и чињенице о безбедносним претњама током устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу, рекао је данас потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић и додао да је постајала велика безбедносна претња за поглавара СПЦ-а, што је како је рекао, и патријарх потврдио својом изјавом.

Он је оценио да су безбедносне службе положиле велики испит, док са друге стране остаје, како каже, горак укус везан за читав догађај.

Абазовић је за Нову С рекао да није било случајева отказивања послушности у сектору безбедности, већ да је било случајева одређеног емотивног колебања код појединих људи.

Андрија Мандић: Кривокапић нас током ноћи обавестио да је у току државни удар

Сектор безбедности функционисао је беспрекорно, тврди потпредседник Владе Црне Горе.

„Не дозвољавам ником да ставља на терет људима нешто што им не припада. Свако ко је одбио било који задатак ће бити суспендован“, рекао је Абазовић.

Истакао је да је патријарх СПЦ Порфирије штићена личност и обавеза полиције је да га држи што даље од опасности.

„Све бих питао ко би изашао пред јавност и грађане да се нешто десило патријарху СПЦ, ја вам кажем да не би изашао нико осим мене. Не дозвољавам да се на било који начин баци сенка на било којег службеника полиције који су упркос свему изашли са најбољим резултатима. Ми се не поносимо употребом сузаваца, али овде недостаје дијалог и политичка култура“, рекао је Абазовић.

Рекао је и да држава није ту да одређује у којој цркви неко може да изврши верски обред, већ да је њен задатак да заштити уставна права.

Говорећи о односима Црне Горе и Србије, Абазовић је рекао да је њихово опредељење да са Србијом имају много веће поверење, сарадњу и релаксираније односе него што су сада.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 7. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Мило уопште није угрожен, као што се чини.

  Читава ова прича је режирана да би Криви 200% Црногорац скупио који поен и био представљен као заштитник СПЦ и српства.
  Буквално поента режије била да се представи како Криви упркос Милу и Вучићу, брине о цркви и српству… и да му се намакне који политички поен, пошто ништа за годину дана није урадио што није антисрпска политика.
  Улогу корисних идиота одиграле су комите, но џаба све… проваљен.
  Једино што радује јесу звиждуци упућени новој влади у ЦГ од стране српског народа у ЦГ.
  А поруке братства и јединства… шта да се ради, то је црква, то је очекивано…
  Следеће магарчење Србаља принц Филип, све друго су Енглези испуцали.
  Сад ће ускоро да буде покоп фантом бабе краљице, схватиће и Брити да су друга времена и да треба да одморе од нас мало, својим јадом да се позабаве.

 2. Мени се чини да му је свака ова на месту.
  Ћутали су, добро обавили посао и изненадили многе.
  У Србији би се у сличној ситуацији много лапрдало са државних висина. По обичају.

Оставите коментар