Протојереј Бранислав Јелић: Вакцинација и идолопоклонство – како се изборити против мафије

Да је „вакцина“ и потпуно здрава и безбедна, ма да дарује и бесмртност, када је на такав демонски начин натурају, не поштујући слободу човека, требало би је одбити!          

Протојереј Бранислав Јелић (Фото: ТВ Храм)

Историја се понавља зато што се човек не мења; напротив, постаје све гори и гори, па зато и дешавања на земљи постају све трагичнија и трагичнија! Одговор зашто је то тако налази се у злоупотреби слободе коју је Бог дао човеку, а коју многи користе да би другим људима, а и самима себи, одузимали богомдану слободу!!!

Данас се на планети земљи дешавају невероватне, и нормалним људима незамисливе ствари, а то је да се на планетарном нивоу лаж проглашава за истину, а истина за лаж, и да се људима не дозвољава ни да нормално мисле, нити да нормално живе! Наметнуту социопатолошку болештину називају „ново нормално“, и скоро све владе света се утркују са доношењем што ненормалнијих мера и правила, које треба да нас заштите од нечега, што они  називају „вирусом“, а што је било одавно планирано!

Поставља се логично питање ко је тај који може да планира „вирус“, осим онај који њиме и руководи, и због чега бисмо ми веровали онима који то раде да они хоће да нас заштите?! Зашто би нас нападали, да би нас после штитили?! Јасно је, потпуно, да је у питању напад који пролази кроз одређене фазе, и да је свака фаза убитачнија од претходне!

Чим је почео да ради „вирус“ било је јасно да ћемо имати „вакцине“, и да ће бити притисака да се оне прихвате! Ко у то не верује, нека прочита мој текст из прошле године „Ковидна замка и обмана као силовање нације и пут у самоуништење“! Једноставно, кад знаш са киме имаш посла, знаш и шта можеш да очекујеш од њега! Поучени Светим Писмом, а и српском народном поезијом, ми смо знали са киме имамо посла чим смо видели „мере“ које се предузимају ради „заштите“! У питању је апсолутна деструкција и насиље, а мудри владика Петар Други Петровић Његош каже: „Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом“!

И тако, од „ковида“, стигли смо до „вакцина“, и то експресно. Видели смо брзо да нам оне доносе смртност већу од „ковида“, да се људи масовно разбољевају после „вакцинације“ и „ревакцинације“, али, такође, и да се то скрива и занемарује, и да расте притисак да се то безумље и злочин продуже! Вероватно да нема никога ко не зна некога, или није чуо за некога да се разболео или умро после „вакцине“! Међутим, продане душе нас уверавају и даље да је то много добро, итд. Јасно је да се ради о једној лажној, квазимедицинској, а у суштини сатанистичкој идеологији уништавања појединаца и заједница, разбијању свега, да би се од крхотина начинили нови обрасци и матрице по замисли сатанизованих умова, твораца тзв. „великог ресета“.

Енглеска: Радио водитељка Би-Би-Си-ја умрла од крвног угрушка по примању прве дозе Астра Зенеке

Главни разбијач друштва у овом моменту јесте „вакцина“! Она је уздигнута на степен божанства, и од људи се тражи да јој се клањају милом или силом! Људи се уцењују са послом и грађанским правима и слободама, да се у њихово тело ушприца нешто од чега су чули да је њихов комшија, брат, пријатељ или рођак умро, или се разболео! Нека сви пострадамо до једнога од руку убица и насилника, али ми са тим злом не треба да сарађујемо ни на који начин, нити да га прихватамо по било коју цену! Ствари су отишле предалеко, али није касно да се тргнемо и сачувамо образ и душе! Нажалост, многа тела су већ упропашћена!

Када је безбожни цар Максимијан Галерије (305–311), у оно време, мучио хришћане, наишао је у Сирији на једну чету од седамдесет војника, предвођену светим Маврикијем, и предложио им је да се поклоне „боговима“! Они су добро познавали и природу цара, као и природу његових „богова“, и одлучно су то одбили, јер вера није на продају, и свако има право да верује у шта хоће, али нема право да то другима намеће! Одбрану своје вере платили су својом крвљу, али су је одбранили, и сачували за себе и живот вечни, који и јесте циљ и смисао нашег овоземаљског живота. Прочитајмо песму о њима, а затим изведимо још неке закључке.

Маврикије из Сирије,
јунак велик беше био,
и са својом четом малом,
велику је битку био!

Војници су они били,
седамдесет њих на броју,
и пред цара изведени,
да искажу веру своју!

Тражили су од њих преумљење,
да поштују глуво стење,
да оставе Христа свога,
и прихвате лажног бога.

Оно што су сад „вакцине“,
идоли су тада били:
лажна сила и заштита,
јер идоли нису ништа;
лажна сила и заштита,
јер „вакцине“ нису ништа.

Пресмешни су за њих били,
незнабошци они кивни;
јер, ако су тако силни,
што су тако и насилни?!

Шта их брига за „јаднике“,
који неће да се „штите“;
јер, ако су заштићени,
што су тако уплашени?!

Маврикије свети гледа,
на прагу је и победа;
треба само издржати,
а снаге ће Господ дати!

И тако је баш и било,
снаге није зафалило;
кроз мучења тешка, љута,
стигоше до Божјег скута!

Св. мученик Маврикије (Извор: Снимак екрана)

Вакцинација служи циљевима „новог светског поретка“; сатаниног царства које се успоставља на земљи! Да, браћо моја и сестре, то је оно што нам се спрема, али ми на то не морамо да пристанемо, а нека они пробају да нас натерају, па ћемо видети ко је јачи! Наравно, ако смо са Христом бићемо јачи ми, а ако напустимо Христа биће јачи они, а свако ће примити по својим делима и свом опредељењу. Рођени смо као слободни, не дозволимо да од нас монструми сатанистичког „новог светског поретка“ направе зомбије и робље! Са вером у Бога, за нас и за нашу слободну, а не поробљену децу!

„Пандемија“ то је,
да се овце „штроје“,
што су успут залутале,
и што нису баш ништа схватиле!

Планско, осмишљено,
затирање људи;
„пандемије“ нема,
сигуран ми буди!

А на тој су лажи
злочин засновали,
какав није виђен
од кад смо постали!

Пронашли су „цаку“,
осмислили „жваку“,
и сад је сви „жваћу“,
припремају даћу!

Агенс неки они су пустили,
пандемијом, то су, затим, прогласили;
све „таласе“ унапред су знали,
ма у секунд они „рачунали“!

„Пландемија“ то се зове, брате,
јер план јесте да се људи „скрате“,
и потопе свуда где то места има,
и баш за то служи проклета „вакцина“!

Да је „вакцина“ и потпуно здрава и безбедна, ма да дарује и бесмртност, када је на такав демонски начин натурају, не поштујући слободу човека, требало би је одбити!

Вакцинација деце у Израелу (Фото: Menahem KAHANA/AFP/Profimedia)

Стоп дискриминацији! Стоп терору! Стоп цинизму и лажима! Убице и злочинце на суд, а ђаке у школе, људе на њихова радна места, да слободно уче, раде, крећу се и дишу, путују, и што је врло важно, слободно се лече, а не да им се кроз „вакцине“ намеће нова болест (или смрт) као услов за лечење! За слободу и права свакога човека!

На свете мученике Фотија, Аникиту и остале са њима, 25. 8. 2021.



Categories: Српско православно стање

Tags: , ,

17 replies

  1. Covek sve objasnio, stop tiraniji! Treba nazivati stvari pravim imenom, probudite se.

    51
    4
  2. Јесте, прота Бранислав је један од ретких који тако храбро и слобдно сведочи
    Христа наспрам нарастајућег идолопоклонства оличеном у лажној вакцини
    против лажног вируса.
    Кроз Њега проговара непоколебљиви дух Богомољчког покрета којем је
    припадала Његова породица – отац, мајка, а посебно бака Јелица.

    34
    3
  3. Ово је трећи текст од почетка “пландемије” који који објављен на овом сајту. Свештеник је све објаснијо…Свака реч на месту.Апсолутна истина…
    Велико поштовање светом човеку,православном свештенику Протојереју Браниславу Јелићу.

    29
    3
  4. Sve od reči do reči je istina.
    Drag čovek koji duboko proživljava sve kroz šta naš narod i celo čovečanstvo prolaze.

    24
    2
  5. Застранио ДЕБЕЛО!
    Подлегао је очигледно теоријама завере…
    Пошто је свештеник, поставља се питање да ли иступа и у име цркве?!
    И? Шта на овакву бласфемију каже његов надлежни епископ, уколико нема његов благослов?!Основна контрадикција у овом његовом “писанију” јесте позивање на “слободу избора којом је Бог обдарио чивека”, да би на крају био експлицитан у позиву, или боље речено “силовању” аудиторијума, којим намеће своје индивидуално мишљење…
    Није му ни мало паметно, да као свештеник, просипа “вишак” своје памети на овај начин.

    10
    61
  6. Mitropolit Dabrobosanski Hrizontom primijo je vakcinu 25 Marta, bilo na TV. Da Li gornji naslov ovoga clanka odnosi se na njega?

    7
    12
  7. Хвала, оче Браниславе!
    Ваши текстови су ретки јавно изречени ставови, који долазе од свештенства СПЦ, а који се изричито противе Covid-психози, вакцинацији, присили, уценама…, и утолико су значајнији за вернике.
    Иако дилема немамо, Ваше речи доживљавамо као охрабрење на Путу који смо изабрали.
    На многаја љета!

    46
    3
  8. Teorije zavere ne postoje, sve je u agendama WHO i ostalih “institucija” vrlo transparentno napisano, i plan se sprovodi, blazirane mase ionako ne mogu da skapiraju o cemu se radi, decenijama se radilo na tome da postanemo “slepi kod ociju”. Postoje oni koji vide, i upozoravaju, kao sto je ovaj svestenik ali uzalud.

    37
    3
  9. Бог Вам дао здравља и сваке среће, оче Браниславе.Овом приликом бих замолила и друге свештенике, који имају исто мишљење да се огласе јавно.То би много значило нашем напаћеном народу

    33
    3
  10. Да вас Господ Бог чува и да вам удели добро здравље и снагу да наставите ову мисију за одбрану од лукавог и његових слуга
    заједно са нама који ценимо истину и храброст у вашој беседи.
    Бог нам помогао.

    30
    2
  11. Овај свештеник ****** ***** уместо да се бави својим послом, он шири болесну пропаганду зарад великог броја похвала од “коментатора” који су, што се тиче медицине, исто “стручни” као и он.
    У међувремену, руски патријарх и грчки архиепископ позивају на имунизацију. У Грчкој се не може ући у цркву на богослужење уколико верници нису вакцинисани.
    Вакцине су од када постоје, спасиле људски род од многих болести и епидемија, што је чињеница. Да, тачо је; митрополит Хризостом се вакцинисао,
    и патријархов викарни владика Стефан се вакцинисао… Патријарха као и поједине епископе и свештенике смо видели и савакодневно срећемо са маском…
    И сад наједном из неке “шахте” се појављује ****** ***** у свештеном чину, да сакупља ловорике на његовој речитости, и још више збуњује и слуђује ионако више него довољно збуњене и слуђене Србе.
    А забиравио је, да смо због заразе остали без патројарха Иринеја, митрополита Амфилохија, епископа Атанасија и епископа Милутина?!
    Мислим да је паметном доста.

    3
    55
  12. @Драган
    „А забиравио је, да смо због заразе остали без патројарха Иринеја,
    митрополита Амфилохија, епископа Атанасија и епископа Милутина?!“

    А, откуд се поуздано зна да су они умрли од “заразе“ ако нису рађене
    обдукције?
    Да ли су умрли од “заразе“ или угушени на респираторима?
    Свима је њима било боље, дакле лечени су, и онда је одједном
    дошло до “компликација“, стављени су на респиратор и умрли.
    Како је могуће да се болеснику који је под терапијом, одједном,
    толико погорша стање и он убрзо сконча, обавезно на респиратору.
    Сви су они имали нека хронична оболења, раслабљен имунитет,
    и због опште раслабљености организма подлегли су, наводно, од
    “заразе“ ?!
    Да ли то тврдите или у то верујете???
    Ако тврдите – докажите, а ако верујете, допустите да други
    изразе сумњу у Ваше веровање, као што то чини прота Бранислав.
    Прота Бранислав износи лични став, и за то му није потребан ни
    благослов ни одобрење надлежног епископа!
    Прота Бранислав чини само добро дело, а за добро дело није
    потребан ничији благослов, по речима Св. Гаврила Ургебадзеа
    Грузијског!
    Кажете да су се неки епископи јавно вакцинисали.
    То је њихова лична ствар, њих није делегирао Архијерски Сабор за
    пример свему свештенству и верном народу, те, према томе, не
    причајте глупости, и не нападајте проту Бранислава без чињеница!
    Епископ Стефан и епископ Хризостом су се вакцинисали – па шта?
    Одкуд ви знате шта су примили – вакцину/отров или физиолошки
    раствор/плацебо? Ви за то немате доказ, само у то верујете /поверовали
    сте, али други не морају у то да поверују, и зато наш народ каже:
    “АКО ЈЕ НЕКО ЛУД, НЕ БУДИ МУ ДРУГ!“
    Прота Бранислав, начелно, не пориче делотворност вакцинације, али
    има отклон само према овим КОВИД вакцинама, набрзину склепаним и
    непровереним, за која не постоје докази да су делотворне , већ само
    УВЕРАВАЊА “СТРУКЕ“ у њихову делотворност.
    Ако су делотворне – зашто се сада иде и на трећу дозу, можда и
    четврту, а наговештава могућност периодичне вакцинације /годишње
    или полугодишње/, до краја живота?
    Уосталом, вакцинација није обавезна. Ко жели да се вакцинјише,
    нико муне брани, али онај ко не жели – њега нападају и проглашавају
    неприхјатељем – Бога и људи?!
    Сви вакцинисани су заштићени, по речима “струке“ , а понашају се
    као да нису – плаше се невакцинисаних?!
    Врло ирационално, шизофрено!!!

    40
    4
  13. Пустите! Људи су индоктринирани! Превише слушају и читају званичне медије па не виде даље од носа, можда ни толико! Овде је линк за сведочење Др Тодора Јовановића из 1996. Међутим, неки да живе још сто година неће ништа схватити, или су плаћени да не схвате..!

    https://youtu.be/9y3cCPK3Eys

    16
    3
  14. @Драган
    Ако се већ ибретите над “свештеником-који-уместо-да-се-бави-својим-послом-шири-болесну-пропаганду“, шта ВАС спречава да се бавите својим послом уместо што овде адвокатишете такозваној струци апропо “корона“-хистерије? Осим уколико нисте ангажовани као овлашћени портпарол “Пандемије, Епидемиологије, Вирусологије, Имунологије & co.“

    Ако желите да вас схвате као озбиљног коментатора, морате најпре овладати вештином кохерентног, односно, логички утемељеног дискурса, јер из ваших тврдњи, које се међусобно сударају попут билијарских кугли, остаје нејасно да ли вама смета то што се неко “не бави својим послом“ или, пак, то што не промовише ставове такозване струке у вези са “пандемијом“. Као што видимо, у случају руских и грчких великодостојника, које помињете као пример добре праксе, немате проблем с тим што дотични, “уместо-да-се-баве-својим-послом“, залазе у простор “струке“ позивајући становништво на имунизацију.

    Ако се човек, на кога сте се тако фуриозно “намерачили“, појављује из “неке шахте“ – како сте се изволели изразити – одакле су онда измилели унезверени “корона“-јуришници са својим “стручним“ толковањима актуелне епидемиЈолошке ситуВације? Из септичке јаме?

    Даље, дозволили сте себи и да Србе назовете “збуњенима и слуђенима“. Ето, ја сам Србин, а нисам ни најмање збуњен и слуђен. Јесам, додуше, помало згађен над изливом отпадних вода у виду вашег “коментара“, али то је све.

    27
    4
  15. Ово је тек први талас кише! Не смемо се опустити ако се појави сунце, јер следи нам други талас кише, који ће бити критичан! После може доћи и трећи..! Будимо одговорни, и носимо кишобране и када нема кише, јер, ако их не понесемо, а покиснемо, може да се деси и да се прехладимо, а ако се прехладимо, можемо да добијемо упалу плућа, а ако добијемо упалу плућа, можемо и да умремо, нарочито ако нас погрешно лече! Зато је најбоље да умремо одмах, да избегнемо трошкове погрешног лечења, а да ефекат буде исти; те да на “кишобране” монтирамо “громобране”, и да се “боцнемо” њима, јер је “боље” да умремо контролисано од “громобрана”, него неконтролисано, или умерено контролисано, од “грома”, који нас, узгред буди речено, никада не би ни погодио..!

    18
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading