Лондон: Противници вакцинације упали у зграду више телевизија, уз узвик „Сад узимају нашу децу!“

Више десетина демонстраната противника антиковид рестрикција и вакцинације провалили су данас у зграду у Лондону где се налази неколико британских телевизија

Извор: НСПМ

Док је стотине демонстраната противника вакцина ходало улицама града, део њих је пробио обезбеђење код седишта ИТН, где се праве вести за телевизије ИТВ, Чанел 4 и Чанел 5 и окупио се код рецепције.

Усмерили су се на једног водитеља и узвикивали „Сад узимају нашу децу“, пошто је у Великој Британији вакцинација проширена на узраст од 16 до 17 година.

Полиција која је позвана, само је саопштила да су демонстранти напустили зграду када су они дошли.

„Ми смо против масовног тестирања са сумњивим ПЦР тестовима и вакцинације деце“, рекла је за Франс прес једна демонстранткиња.

Други демонстрант је рекао да масовни медији само говоре о умрлим од ковида, а да нико није јављао о смртном случају због вакцина.

Зграда је током поподнева била под јаком полицијском заштитом, јавио је фотограф агенције Франс прес.

„Напади на новинаре због њихових репортажа о корона вирусу забрињавају“, рекао је портпарол ИТН-а. „Те акције су за последицу имале да спрече новинаре да наставе своје активности сакупљања информација, што ИТН чврсто осуђује“, додао је он.

Почетком августа неколико стотина људи окупило се да демонстрира испред просторија Би-Би-Си-ја на западу Лондона. Полиција их је отерала.

Вакцинација против ковида-19 није обавезна у Великој Британији, око 90 одсто одраслих добило је најмање једну дозу вакцине.

Опрема: Стање ствари

(Бета/НСПМ, 24. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар