Београд: Књижевни фестивал „Крокодил“ наставља да третира Косово као посебну државу

Такозвано Косово ће тако учествовати на дискусији у оквиру пројекта „Better Together“, на којој ће се окупити велики број представника организација из невладиног сектора земаља западног Балкана

Фото: Википедија

Књижевни фестивал „Крокодил“ наставља да третира Косово као посебну државу, па ће се у најави програма оно и ове године наћи у оквиру једне од панел дискусија.

Такозвано Косово ће тако учествовати на регионалној дискусији у оквиру пројекта „Better Together“, на којој ће се окупити велики број представника организација из невладиног сектора земаља региона западног Балкана.

Како је наведено на порталу Фестивала, учесници су представници земаља са Балкана – Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Косова, али и представници земаља Европске уније – Хрватске, Словеније, Бугарске и Румуније.

Извор: Снимак екрана/Крокодил.рс

Дискусија се тиче начина на који су државне институције одговориле на пандемију у односу на невладин сектор, а поготово у односу на организације из домена културе и креативних индустрија.

„Разговараће се и о преговарачким способностима и капацитетима ових организација у ванредним околностима“, пише на порталу Фестивала.

Тринаесто издање књижевног фестивала „Крокодил“ почиње данас у Београду и трајаће до 29. августа под симболичним називом „Borders VS. Frontieres“, када ће и бити одржана регионална дискусија на којој учествује и тзв. Косово.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 26. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар