Предраг Кон: Нормалан полазак у школу, деца старија од 12 година да се вакцинишу

Школска година ће нормално почети, али сам забринут због тога што се мало деце вакцинише. И делта сој се спушта на дечији узраст, нагласио епидемиолог и члан Кризног штаба

Предраг Кон (Фото: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC)

Епидемиолог и члан Кризног штаба, Предраг Кон, апеловао је данас да се деца старија од 12 година вакцинишу.

„Донета је одлука да се крене нормално у школу, али са маскама. Апелујем да се старија деца од 12 година вакцинишу јер је вакцина (Фајзер/Бионтек) регистрована и прикладна за децу. Смета ми родитељска брига за децу, а онда не дају да се деца вакцинишу. Ако им је једини аргумент фармацеутска мафија, како је називају, немамо шта да причамо”, изјавио је Кон за ТВ Хепи, преноси Танјуг.

Додао је да вирус циркулише и да је извесно да ће се појавити у школама.

„Школска година ће нормално почети, али сам забринут због тога што се мало деце вакцинише. И делта сој се спушта на дечији узраст”, нагласио је Кон.

Њему је засметало и то што нису сви здравствени радници вакцинисани, називајући неприхватљивим то да неко ко ради у здравству зарази пацијента.

Апел Влади Републике Србије: За слободу избора и у одбрану наше деце

Кон је упозорио на повећање броја оболелих у наредној недељи, али није прецизирао да или ће се болнице вратити у ковид систем.

Он је поновио да, када је реч о трећој дози вакцине, да пацијент треба да прими исту као и претходне две.

„Вакцине би требало комбиновати у случају лошег имуног стања, али се то оставља изабраном лекару да одлучи. Трећа доза важна је за колективни имунитет, али ипак је прва најважнија”, додао је члан Кризног штаба.

Кон није замерио на одржавању разних културних манифестација, под условом да су се поштовале мере.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 8. 2021)

Зоран Радојичић: Мора се правити разлика између вакцинисаних и невакцинисаних

Градоначелник је оценио да је прављење разлике између вакцинисах и невакцинисаних неминовно и указао да они који нису вакцинисани повећавају опасност од настанка нових варијанти вируса

Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је данас да се мора правити разлика између вакцинисаних и невакцинисаних против корона вируса, и да грађане треба мотивисати да се вакцинишу.

Радојичић је на ТВ Прва рекао да се на тај начин штите људи који нису вакцинисани јер им се забрањује да уђу у простор где су изложени ризику и смањује се шанса да се заразе.

Указао је да грађане треба мотивисати да се вакцинишу и разјаснити који су то разлози што људи не желе да се вакцинишу.

Владимир Димитријевић: Вакцинисани и невакцинисани у потрази за истином

Радојичић је указао да су разлози за невакцинисање незнање и страх, и истакао да још није до краја познато какве су последице корона вируса код људи који су имали блажи облик инфекције, јавља Танјуг.

Градоначелник је оценио да је прављење разлике између вакцинисах и невакцинисаних неминовно и указао да они који нису вакцинисани повећавају опасност од настанка нових варијанти вируса које могу све да угрозе.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар