Полиција Црне Горе: Представници тзв. ЦПЦ упркос договору ушли у цркву на Ловћену

У цркву Преображења Господњег на Ивановим коритима на Ловћену после више од 20 година ушли представници тзв. Црногорске православне цркве

Фото: Pixabay/pride1979

Представници Црногорске православне цркве (ЦПЦ) су и поред договора са полицијом ушли у цркву на Ивановим коритима, док су у Митрополији црногорско-приморској Српске православне цркве у циљу смиривања тензија донели одлуку да не служе литургију, саопштила је Управа полиције.

Митрополија је раније саопштила да је монасима Цетињског манастира данас онемогућено да служе празничну литургију у цркви Преображења Господњег на Ивановим коритима на Ловћену.

Литургију је у тој цркви први пут после више од 20 година служила Црногорска православна црква.

Горан Даниловић: Ако не можемо да обезбедимо устоличење митрополита – не заслужујемо да будемо држава

Управа полиције навела је да су годинама уназад доношена Решења о забрани окупљања испред цркве Светог Преображења на Ивановим коритима и да самим тим нису служене литургије у тој цркви.

Додаје се да су претходних година на данашњи дан на наведеној локацији били присутни службеници Управе полиције, како не би дошло до нарушавања јавног реда и мира.

„О догађају је обавештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу, који ће се накнадно изјаснити о евентуалној правној квалификацији догађаја“, наводи се у саопштењу Управе полиције.

На Ловћену су данас биле присутне јаке полицијске снаге и све протиче без инцидената, а окупљени су се мирно разишли.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1, 19. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Џаба што им се 2/3 родбине расрбило, Србијанци им криви за то и „Београд“.
  Разлике међ’ „Србима“ и црногорцима™ који су за неОвисну ЦГ нема, Српству се на исто своди, немамо излаз на море и ишчекујемо неминовну сепаратну етногенезу (расрбљавање) дела Срба.
  А док год ЦГ постоји као нешто одвојено од Србије, то је паразитирање, јер нису самодовољни, између осталог. А чак и да јесу, да Србија живи од њих, опет не треба да постоје, из српског гледишта.
  Док год својевољно постоји одвојена ЦГ, то нужно узрокује сепаратну етногенезу.
  Туризам у ЦГ функционише тако што црногорци окупирају области Приморја и Боке, које је ослободила Србија 1918,и сад црногорче локалне Србе(бокеље и приморце) и рекретирају за њихов рад.ЦГ је окупациона држава на српској историјској/етничкој територији.
  Ти људи пљују на квалитет и бирају паразитирање на леђима осталих Срба. Њих квалитет не занима.
  Црногорство је ментално обољење исподпросечних људи који су умишљени о сопственој величини.
  Они не желе да буду Срби.
  Црногорство и Српство су непомириви и то људима треба рећи.

Оставите коментар