Амерички Центар за контролу болести: Труднице би требало да се вакцинишу

Центар за контролу и превенцију болести САД саопштио да се препоручује свима старијима од 12 година да се вакцинишу против корона вируса, укључујући ту и труднице и дојиље

Фото: Пиксабеј

ВАШИНГТОН – Труднице би требало да се вакцинишу против корона вируса, резултат је новог истраживања у којем се показало и да вакцинација не доноси повећан ризик од побачаја, саопштено је данас из америчког Центра за контролу и превенцију болести (CDC).

CDC је саопштио да ни у овом новом истраживању, нити у ранијим студијама није откривен ризик од побачаја за труднице које се вакцинишу. Стопе побачаја након вакцинације сличне су очекиваном ризику од побачаја, преноси Ројтерс.

Труднице могу да се вакцинишу било којом од три вакцине, уколико добију одобрење, а то су Фајзер, Модерна или Џонсон и Џонсон.

Агенција раније није препоручила вакцинисање трудница, али је навела да би оне требало да се консултују о вакцинацији са својим докторима.

Према CDC-у, трудноћа повећава ризик од тешке болести изазване корона вирусом, али и корона вирус током трудноће повећава ризик од превременог порођаја, преноси Танјуг.

CDC је саопштио да се препоручује свима од 12 година и старијима да се вакцинишу против корона вируса, укључујући ту и труднице и дојиље.

Ново упутство долази у тренутку када расте број случајева корона вируса и хоспитализација широм земље.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading