Патријаршија: Црногорска влада унела доста измена у Темељни уговор

Здравко Кривокапић изјавио синоћ да је Темељни уговор са Српском православном црквом технички-правно завршен и предат Патријаршији

Патријаршија (Фото: Д. Јевремовић)

Патријарх Порфирије одговорио је премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу на његов предлог да потпишу Темељни уговор између Српске Православне Цркве и државе Црне Горе, потврђено је Танјугу у Патријаршији.

Реч је о тексту уговора, речено је, у који је Влада Црне Горе унела велики број измена у односу на текст који су обе стране заједнички утврдиле, усагласиле и договориле да потпишу 27. маја у Патријаршији у Београду

Патријарх Порфирије, наводе у Патријаршији, обавестио је Кривокапића да је предложене измене упутио одређеној стручној комисији која ће их размотрити по окончању сезоне годишњих одмора, а стручно мишљење ће дати Синод, који у складу са Уставом СПЦ има последњу реч по овом питању.

Здравко Кривокапић: Уговор са СПЦ предат Патријаршији, Влада Црне Горе спремна за потпис

Црногорски премијер, Здравко Кривокапић изјавио је синоћ да је Темељни уговор са Српском православном црквом технички-правно завршен и предат Патријаршији, а Влада Црне Горе спремна је да га потпише и да он очекује одговор.

„Ми смо урадили све што је до нас и сада је то све до Патријаршије и његове светости патријарха да прихвати тај уговор и ако треба негде да се коригује и да се тај темељни уговор што пре потпише. Ја не желим да прејудицирам време, а време је најбоље када се две стране договоре“, рекао је Кривокапић у Пљевљима.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар