Дритан Абазовић: Нема услова за попис у Црној Гори до краја године, у Темељном уговору све исправљено

Говорећи о Темељном уговору, потпредседник Владе Црне Горе рекао да све оно што није било добро у том документу је исправљено

Дритан Абазовић (Фото: Фото : Спутњику уступила УРА)

Попис у Црној Гори не може бити организован до краја године, јер за то нема техничких услова, оценио је потпредседник црногорске Владе Дритан Абазовић.

Он је, након конференције за новинаре Националног савета за борбу против корупције на високом нивоу, казао да треба прво да се створе одређени услови да би се извео попис, преноси РТЦГ.

Коментаришући поруку Демократског фронта да, ако не буде пописа, неће бити ни Владе, он је казао да није први пут да из тог политичког савеза шаљу такве поруке.

„Ако би сви државни органи успели све да припреме, немам ништа против, али заиста мислим да та могућност сада, четири месеца пред крај године, не постоји“, рекао је Абазовић.

Упитан да ли је видео Темељни уговор са Српском православном црквом, он је одговорио потврдно.

Према његовим речима, „све оно што није било добро у том документу је исправљено“.

„Интереси Црне Горе су апсолутно заштићени. Чекамо да видимо финални, да ли је то, ако јесте, онда мислим да неће бити никаквих проблема“, казао је Абазовић.

Он је рекао да ће јавност упознати са садржином уговора оног момента када то буде званичан документ, и да би све остало била спекулација.

На питање да ли ће уговор бити објављен пре него што буде потписан, он је одговорио да би то било сасвим логично.

Патријаршија: Црногорска влада унела доста измена у Темељни уговор

„Кад буде финализован текст, он треба да угледа светлост дана“, додао је Абазовић.

Говорећи о најављеним протестима због устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија 4. септембра на Цетињу, Абазовић је казао да у Црној Гори постоје одређени центри моћи који желе да искористе сваку ситуацију да додатно поларизују друштво.

„Држава мора гарантовати безбедност свих грађана и верске слободе. Црна Гора је добила новог митрополита, и процес устоличења мора да се деси“, рекао је Абазовић.

Он је поручио да ће држава предузети све да тај догађај протекне мирно, и позвао грађане да допринесу томе.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 11. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар