Александар Вулин: Зашто се утакмица прекида због Ратка Младића, али не и због Насера Орића?

Меч између Новог Пазара и Партизана прекинут у недељу увече на више од пола сата због тога што су навијачи Партизана скандирали Ратку Младићу

Александар Вулин (Фото: Григориј Сисојев/Спутњик)

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да сматра да глорификовање злочина у Сребреници навијача Партизана јесте довољан разлог да се прекине фудбалски меч против Новог Пазара али да му није јасно зашто се то исто не дешава када навијачи домаћег тима узвикују сличне пароле против Србије и српског народа.

,,Када навијачи Новог Пазара вичу ‘Вучићу, педеру’, то није разлог за прекид меча, баш као што скандирање ‘Косово је поред Србије’ или ‘Алија, Алија ми смо твоја армија’, такође, није разлог за прекид утакмице. Скандирање навијача Партизана ‘Нож, жица, Сребреница’ јесте, по мом дубоком уверењу, довољан разлог да се меч прекине, али зашто скандирање ‘Жута кућа’ није довољан разлог за прекид меча? Зашто је скандирање Ратку Младићу довољан разлог за прекид фудбалске утакмице, а клицање Насеру Орићу није?“, упитао је Вулин.

Он је у саопштењу оценио да организатори Супер лиге морају да одреде јасна правила која важе за све и која не дозвољавају доношење одлука под притиском и најавио да ће позвати на састанак директора такмичења да се и то питање реши.

,,Правила су или иста за све или нису правила“, поручио је Вулин.

Меч између Новог Пазара и Партизана, који је београдски тим добио са 4:1, прекинут је у недељу увече на више од пола сата због тога што су навијачи Партизана скандирали Ратку Младићу.

Утакмица је настављена тек након што је полиција испразнила тај део трибина.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 9. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. oprostite, zasto je uakmica uopce nastavljena?

    1
    1

Оставите коментар