Сицилија од Рима тражи ванредно стање због миграната

Председник регије Сицилија Нело Мусумечи оптужио ЕУ да не жели да види шта се дешава на најистуренијој јужног тачки европског континента 

Мигранти (Извор: Побједа)

РИМ – Председник регије Сицилија Нело Мусумечи затражио је од централне владе у Риму да на острву прогласи ванредно стање због доласка великог броја илегалних миграната из Африке, пише агенција Анса.

„Сицилија је на удару миграната, а национални програми нису у стању да осујете ову опасну трговину људима. Центри за смешај придошлих су препуни. Овде постоји опасна мешавина растућег броја миграната, ширења пандемије и пораста температуре ваздуха”, поручује председник регије у апелу премијеру Марију Драгију.

Захтева од њега да „учини корак за који његови претходници нису имали храбрости”, преноси Танјуг.

Сицилија (Извор: Гугл мапе)

Председник Сицилије оптужио је и ЕУ да не жели да види шта се дешава на најистуренијој јужног тачки европског континента и да Брисел одбија да преузме било какву одговорност за мигрантску кризу.

„Једно је јасно, овако даље више не може”, поручује Мусумечи.

Претходних дана на Сицилију је искрцано неколико стотина миграната који су из вода Медитерана спасени акцијама хуманитарних организација, а дозволу за искрцавање чека још један хуманитарни брод са око 250 миграната.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар