САД: Хајка на професорку Харварда која тврди да постоје само два пола – мушки и женски

Ако не можете да се узмете у обзир да постоје и трудни транс мушкарци – јер верујете да само жене могу бити трудне – требало би вам трајно одузети лекарску лиценцу, поручили су твитер-корисници професорки Хувен

Керол Хувен (Фото: fakti.org)

Професор Харварда Керол Хувен рекла је телевизији Fox News да постоје само два пола – женски и мушки – и одмах била оптужена за трансфобију.

Износећи резултате своје последње студије, ова америчка научница је рекла:

„Чињенице су да заправо постоје два пола – мушки и женски. То је одређено тиме какве репродуктивне ћелије производимо“.

Њене речи су наљутиле Лору Симоне Луис, директорку за различитости и инклузију на Харварду. Изјаву своје колегинице назвала је „штетном и трансфобичном“.

Луис је навела да не могу само жене остати у другом стању, већ и трансџендери, интерсексуални и полно неконформни мушкарци.

Додала је: „Студентима медицине није тешко да то запамте“, додала је и запослене на универзитету позвала на употребу „инклузивног језика“.

Сугерисала је употребу израза „трудни људи“.

Луис су подржали твитер-корисници који су Хувен поручили:

„Ако не можете да се узмете у обзир да постоје и трудни транс мушкарци – јер верујете да само жене могу бити трудне – требало би вам трајно одузети лекарску лиценцу због угрожавања живота таквих мушкараца и њихових беба“.

Професорка Хувен је јавно упитала Луис:

„Где сте нашли код мене трансфобију и наношење штете студентима? Верујем да знате да сам на страни свих својих студената, али – ја такође размишљам и о науци“.

Огласили су се већ и они који су њу подржали.

Деби Хејтон је оценила: „Код ње нема никакве трансфобије и ничег штетног. Њена анализа је тачна. Мушко и женско се разликују по биологији. Жене остају у другом стању. То је истина“.

Дејвид Џексон је нагласио да сама чињеница да Харвард има „директора за разноликост и инклузију“ сведочи да је америчка наука исклизнула из колосека.

Опрема: Стање ствари

(Факти/Искра, 3. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Свети Антоније Велики је рекао: „Доћи ће време када ће људи полудети и када виде једнога ко није луд, рећи ће му: “ Ти си луд јер ниси као ми…“

  2. Зависи како се посматра.
    Гледајући шта нам раде, појединци, у овој држави већина нас је трудна, било мушко било женско.
    Ми ,Срби, смо трансродни одавно, само још да себи признамо.

    4
    5

Оставите коментар