Бранислав Тиодоровић: Нове мере ако пређемо 500 новооболелих на дан

Очекује да ће број вакцинисаних почети да расте када људи виде да се број оболелих поново повећава, указао епидемиолог Тиодоровић

Фото: AP Photo/Paul White

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да у Кризном штабу постоји договор да ако пређемо 500 новооболелих на дневном нивоу треба размишљати о новим мерама, а да ће се изнад 1.000 ограничавати окупљања.

Рекао је и да не верује да ће се уводити контролни пи-си-ар код грађана који се враћају са одмора у земљу и додао да грађани могу да уђу у земљу и ако су позитивни на корона вирус.

„У целој земљи имамо мањи број хоспитализованих. Мислим да треба да будемо опрезни, али нема места паници. Људи који се враћају са летовања морају да се посвете себи и да се контролишу“, нагласио је Тиодоровић.

Он је додао и да све указује на то да имамо доминантан делта сој корона вируса и да ће он јачати, а то показује мањи прилив пацијената у болницама.

Бранислав Тиодоровић: Делта сој корона вируса првенствено напада младе људе

Тиодоровић је навео да смо близу одлуке о обавезној вакцинацији за здравствене раднике.

„Препорука вакцинације је у најбољој намери за здравствене раднике, просветне раднике и васпитаче у вртићима како би заштитили и њихово здравље, али и здравље њихових ученика и пацијената“, истакао је Тиодоровић.

Очекује да ће број вакцинисаних почети да расте када људи виде да се број оболелих поново повећава. Указао је да је циљ да се покуша уз пуно напора да школска година тече регуларно, а да се онлајн настава примењује само локално.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 3. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Није нормално да државу претварате у једну велику болницу и мртвачницу. Али изгледа да нови светски (анти)поредак под управом спреге психопата цео свет претвара у глобалну болницу и мртвачницу. Предлажем као правно превентивну меру да домаћи „болничари“ новог светског (анти)поретка оду на један подужи „карантински“ одмор у затвор.

Оставите коментар