Због троје заражених тестирају се сви становници Вухана

У Кини од пролећа прошле године готово да нема случајева заразе, али се последњих неколико недеља бележе нови

Фото: АП

ПЕКИНГ – Кинески град Вухан, где се корона вирус први пут појавио крајем 2019. године, поново ће тестирати све становнике након што је откривено неколико нових случајева заразније делта варијанте.

Три нова случаја заразе потврђена су у понедељак у граду од 11 милиона становника, након што се делта сој појавио прошлог месеца на истоку земље, а последњи случајеви ковид 19 у Вухану забележени су пре тога у мају прошле године.

„Град покреће хитно тестирање свих становника”, објавио је Ли Ћијанг, званичник градске управе, на конференцији за новинаре, јавља Ројтерс, преноси Танјуг.

Кина: Годину дана након „закључавања” Вухан живи нормално

Према властима нови случајеви у Вухану, заједно са инфекцијама у оближњим градовима Ђанжоу и Хуанган од суботе, повезани су са случајевима који су пронађени у граду Хуаиан у провинцији Ђангсу.

У Кини од пролећа прошле године готово да нема случајева заразе, али се последњих неколико недеља бележе нови, а данас је пријављено 90 новозаражених, од којих је 61 случај локалног преноса вируса.

Током јула, најмање 300 инфекција потврђено је у целој земљи, а власти Пекинга позвале су становнике да не напуштају град осим у хитним случајевима.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар