Љиљана Смајловић поднела оставку у Савету за штампу

Смајловић је навела у мејлу Комисији за жалбе да је њен „положај у том телу постао неиздржив“ од када је за председника њеног удружења (УНС-а) изабран „државни службеник“

Љиљана Смајловић (Фото: Медија центар Београд)

Новинарка и чланица Удружења новинара Србије (УНС) Љиљана Смајловић поднела је оставку на чланство у Савету за штампу, односно на место чланице Комисије за жалбе тог саморегулаторног тела.

Смајловић је навела у мејлу Комисији за жалбе да је њен „положај у том телу постао неиздржив“ од када је за председника њеног удружења (УНС-а) изабран „државни службеник“.

„У Кодексу новинара пише да је са новинарском професијом неспојив рад у државним органима. Извињавам се на закашњењу са којим подносим ову оставку. Нисам унапред била свесна да ћу да се штрецнем кад год се УНС јавно позове на Кодекс новинара Србије“, навела је Смајловић.

Скупштина Удружења новинара Србије (УНС) изабрала је крајем маја ове године за новог председника тог удружења Живојина Ракочевића, новинара из Грачанице и директора тамошњег Дома културе.

Кандидациона комисија УНС, чији је Смајловић била члан, одбила је пред изборе у том удружењу Ракочевићеву кандидатуру, али је та одлука оспорена на Изборној скупштини УНС.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 23.7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Тако је госпођо, а сада могу да вас изаберу у РЕМ, или на неко амбасадорско место, што вам је жеља још од када сте се препоручивали Коштуници, па свакој следећој власти, испочетка и ревносно лојални….

    27
    1
  2. Ау, ово је озбиљан скандал. На све проблеме које имамо, сада још и овај. Шта ће бити ако њеним стопама крену Ж. Митровић, Вулин , Стефановић, Михајловић, Брнабић и не дај Боже Вучић. 😃😃😃

    18
  3. У Политици сам имао шта и да прочитам. Ал како уђе у политику НИШТА. Путуј сестро, и не мисли на ИЗ УНС

Оставите коментар