Париз: Сузавцем на учеснике протеста против нових мера за сузбијање корона вируса

Полиција интервенисала након што се више десетина демонстраната окупило у центру Париза

Извор: DW

ПАРИЗ – Десетине француских полицајаца употребиле су у уторак сузавац како би растерале учеснике протеста против плана председника Емануела Макрона да се од наредног месеца за улазак у барове, ресторане и биоскопе тражи потврда о вакцинацији против ковида-19 или негативан ПЦР тест.

Макрон је ове седмице најавио опсежне мере како би сузбио брзи раст нових случајева корона вируса, укључујући обавезну вакцинацију здравствених радника и нова здравствена правила за грађане, јавља Ројтерс преноси Танјуг.

Полиција је интервенисала након што се више десетина демонстраната окупило на булевару у центру Париза без дозволе париских власти.

Неки од критичара Макроновог плана, који предвиђа да од августа тржни центри, кафеи и ресторани проверавају здравствене пропуснице посетилаца, тврде да председник тиме крши слободе и дискриминише оне који нису желели да се вакцинишу.

Макрон наводи да је вакцина најбољи начин да се Француска врати на пут нормалности, као и да он охрабрује што више људи да се вакцинишу

Опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар