Oлга Четверикова: Међународни споразум о пандемији прикрива увођење новог светског поретка

Проглашењем пандемије почеле су да се оцртавају контуре новог медицинског поретка

Лого Светске здравствене организације (Фото: EPA/EFE)

„Окупили смо се због ванредних околности, чији је циљ да припреме догађаје који из корена могу променити наш живот“ – приметила је на почетку прес-конференције посвећене пандемији, директор Центра за геополитику, Института за фундаментална и примењена истраживања, Московског факултета хуманистичких наука, Олга Четверикова.

 1. новембра 2020. године на самиту Велике двадесеторице (Г-20), председник Европског савета Шарл Мишел, први је јавно позвао на закључење међународног споразума о пандемији, који ће бити усаглашен са свим организацијама и одељењима ОУН. На крају 2020. шеф Светске здравствене организације(СЗО) изјавио је да се свет налази на граници катастрофалног моралног пада, јер је могућност равноправног приступа вакцинама угрожена и због тога СЗО доноси „Стратешки план приправности и одговора на пандемију вируса ковид-19“.

Шарл Мишел (Фото: Бета/АП)

А 30. марта у Телеграфу појављује се значајно писмо-обраћање лидера европских држава, председника Европског савета и председника СЗО под насловом:

„Ни једна држава не може да се избори са опасношћу пандемије сама – морамо да се ујединимо“.

Упоређујући савремену ситуацију са разорним последицама два светска рата, аутори писма су назвали Ковид-19 „највећим изазовом светској заједници од четрдесетих година прошлог века“.

„Биће и других пандемија и других ванредних ситуација у области здравствене заштите. Ни једна влада или агенција неће моћи да се избори са таквом опасношћу сама. Није питање да ли ће се то десити, већ када ће се десити.“

Наглашавајући да је „имунизација глобална друштвена вредност“, они су позвали државе да заједно раде на новом „међународном споразуму о приправности за пандемију и мерама одговора“. Као и тада, када су се све земље ујединиле и превладале изолационизам да би решиле своје проблеме, неопходно је да то учине и сада  да би „изградиле чвршћу међународну архитектуру здравствене заштите“. Главни циљ договора треба да буде заједнички приступ „свих влада и друштава“, који ће довести до велике међусобне одговорности и отворености.

На крају, у мају је то поновио и генерални директор СЗО на 74. сесији WHO.1 Пожаливши се да је вакцина било довољно тек за 1% становништва у 125 земаља, усрдно је замолио државе-чланице да подрже вакцинациону кампању у септембру, која би требало да обезбеди вакцинацију најмање 10% светског становништва, а да се до краја децембра учини „продор“ и вакцинише  не мање од 30% становништва. Међународни монетарни фонд (ММФ) је много амбициознији: до краја године вакцинисати 40% светског становништва, а до средине 2022.  60%. Европска унија – 70% становништва до септембра 2021. године. Тако да је бројка од 60% у Руској Федерацији одређена, не националним интересима, већ међународним директивама.

Генерални директор је позвао да се склопи правно обавезујући споразум о спремности и реаговању на пандемију, који ће омогућити савладавање структурних недостатака. И поново су се из његових уста зачуле прогнозе-тврдње које страше:

„Не треба се хранити илузијом: ова пандемија неће бити последња… Сама природа еволуционих процеса нам омогућава да са сигурношћу тврдимо: појавиће се још један вирус, још трансмисивнији и смртоноснији од овог“.

Ово питање треба да буде разматрано на специјалној сесији Генералне скупштине од 29. новембра до 1. децембра 2021.

Крајем деведесетих година прошлог века здравље је почело да се посматра, не као хуманитарни, већ глобални политички и економски ресурс, а СЗО се све више оријентисала на приватне „играче“ који су постали главни спонзори, са којима је изградила глобална партнерства, партнерства између држава и бизниса, фондове, иницијативе и пројекте. Управо, у овом периоду, у арену улази Ф.Г.2, чији расходи за здравство у целом свету, премашују расходе свих влада, изузев владе САД и који је неформално почео да дефинише приоритете глобалног здравства и утиче на политику. И на крају, планове више не доноси СЗО већ најкрупније финансијске структуре и „Велика фарма“ («Big Pharma»). 3

Фото: Дадо Рувић/Ројтерс

Проглашењем пандемије почеле су да се оцртавају контуре новог медицинског поретка. Као прво, ствара се, од стране државе, неконтролисан систем финансирања. Главни финансијски спонзори, горе назначених процеса су Светска банкаМеђународни монетарни фонд (ММФ) и друге међународне развојне банке. Светска банка је још 2. априла 2020. године представила „Програм стратешке спремности и реаговања на COVID-19“, чији је очекивани датум реализације – 31. март 2025. године. У њему су подробно описане мере борбе са пандемијом, које треба надгледати у тесној координација са свим регионалним и мултилатералним донаторским агенцијама, и у коме је посебно истакнуто да ће „Банке и међународна заједница играти кључну улогу у мерама против COVID-19, пратећи техничка упутства СЗО“. До јуна 2023. Светска банка би требало да издвоји 330 милијарди долара, а ММФ да под посебним условима позајми, у складу са последњим извештајем Рокфелеровог фонда – 44 милијарде за вакцине. Све то у оквирима COVAX4 светске иницијативе за равноправност у набавци вакцина.

Поред тога, у мају 2020. године, у циљу ширења донорске базе СЗО и „повећања стабилности“ њеног финансирања, основан је Фонд СЗО – независно правно лице са седиштем у Женеви. Тедрос Гебрејесус5 оценио је овај корак као „један од елемената трансформације“ СЗО и „јединствену могућност за учествовање у заједничком формирању будућег изгледа светског здравства“.

Тедрос Гебрејесус (Фото: Фабриче Кофрини/АФП)

Као друго, врши се припрема за установљавање јединствене нормативно-правне базе за борбу са пандемијом на основу међународних стандарда. Ради тога су СЗО, Програм развоја ОУН6Обједињени програми ОУН за ХИВ/СИДА и Правни институт при Универзитету Џорџтаун оформили правну лабораторију COVID-19 Law Lab, која је изградила базу података о свим нормативно-правним документима, правилима и мерама уведеним као одговор у борби против COVID-19, у више од 190 земаља. У случају свеопште унификације, свака држава ће бити у обавези да усагласи законе који се односе на здравље а нису из сфере здравства, не са националним интересима и вредностима, већ са међународно преузетим обавезама реаговања на постојеће и „нове опасности“ по здравље.

Треће, формира се јединствена идеолошка база за методе борбе са пандемијом засноване на аргументима, због чега је, конкретно, проглашена нова „наука“ – инфодемиологија, која је позвана да се бори са „инфодемијом“ – под којом се подразумевају нетачне информације за време епидемије, које слабе ефективност глобалних мера. Још пре проглашења такозване „пандемије“, Ендрју Патинсон, руководилац дигиталних операција СЗО, организовао је округли сто и потписао договор са Гуглом, Фејсбуком, Твитером, Инстаграмом и још 30 компанија о цензури свих непроверених информација, то јест оних који нису у складу са приступом који има СЗО.

Одговарајуће иницијативе ОУН и СЗО разматрају решење проблема „инфодемије“ као важан елемент борбе са пандемијом. Узимајући у обзир да СЗО говори о неизбежности неколико таласа пандемије и новим, још страшнијим пандемијама, инфодемиологија се претвара у идеолошки инструмент глобалних агенција, које опслужују најкрупније фармацеутске фирме и банке, са циљем да угуше сваки алтернативни прилаз и мишљење, квалификујући их као „ненаучне“ и „угрожавајуће“.

Слични покушаји стварања и наметања светске тоталитарне идеологије у сфери науке и морала већ су виђени у нацистичкој Немачкој. А каква је садашња идеологија – добро је познато из програма Рокфелеровог и Гејстовог фонда који се отворено заснивају на еугеници. И није случајно Тедрос, говорећи о вакцинацији, објавио нове називе за варијанте корона вируса који су идентификовани у Великој Британији, Јужној Африци, Бразилу и Индији, назвавши их Алфа, Бета, Гама и Делта, упућујући тако на глобалистички манифест Олдоса Хакслија „Врли нови свет“, чије писање је помогао и његов брат, Џулијан Хаксли. Џулијан Хаксли, члан Лондонског краљевског друштваБританског друштва за еугенику, биолог-еволуционист, заступник природне селекције, познат као „Малтус ХХ века“, био је први генерални директор УНЕСКО-а.

Сличне изјаве представника глобалних агентура и уреда не само да леже у темељима дискриминаторне реторике еугенике, већ су заступљене и у сегрегацији људи по „ковидном“ принципу: припадање одређеној варијанти корона вируса, и принципу: вакцинисан-не вакцинисан; но, свеједно, оне постају основа за рехабилитацију фашизма.

Јасно, реч је о споразуму који ће законски штитити права уског, елитног круга особа, које прихватају поглед на свет заснован на еугеници, и који концентришу у својим рукама значајну власт одређујући циљеве и задатке светске медицине. Узимајући у обзир да ће свеопшта обавезна вакцинација постати приоритет, јасно је да се ради о стварању новог медицинског поретка у коме ће Русија изгубити право да штити своју безбедност.

Олга Четверикова (Фото: Печат)

Земља која је победила фашизам, која се борила за заштиту човека, спровела Нирнбершки процес и донела Нирнбершки кодекс 1947. и која је то платила милионима живота својих синова и кћери, нема морално право, нема људско право да узме учешће у Међународном споразуму о пандемији, под чијим окриљем се отворено спроводи реализација „новог светског поретка“, који је једном већ најавио Адолф Хитлер.

Ми, грађани Руске Федерације имамо право да знамо какву нам будућност спремају, никоме одговорне светске агентуре, као што имамо право да одлучимо да ли ћемо прихватити или нећемо прихватити Споразум.

Наследници победника обавезни су да кажу недвосмислено НЕ фашизму који поново диже главу!

Превео: Александар Мирковић

Напомене

 1. WHO – Светска здравствена скупштина, највиши орган Светстке здравствене организације који доноси одлуке.
 2. Овде О. Четверикова свакако мисли на Фонд Гејтс, тј. Фонд Мелинде и Била Гејтса како се сада зове, Bill & Melinda GatesFoundation (BMGF)
 3. «Big Pharma» је назив за групу најкрупнијих међународних фармацеутских компанија, чија су седишта најчешће у САД и Европи и које се баве производњом лекова и медицинских препарата.
 4. COVAX – Глобални приступ вакцинама COVID-19, светска иницијатива усмерена на обезбеђивање равноправног приступа вакцинама под вођством Алијансе за вакцине (бивше Алијансе за вакцине и имунизацију или GAVI), Коалиције за иновације у области спремности за епидемије и Светске здравствене организације (СЗО).
 5. Тедрос Аданом Гебрејесус од 2017. генерални директор Светске здравствене организације, први генерални директор из Африке.
 6. Прогам развоја ОУН представља глобалну мрежу ОУН у области развоја. Он пружа подршку у преображају и омогућава приступ изворима знања, практичном искуству и ресурсима у циљу побољшања живота становништва3

Опрема: Стање ствари

(Сродство по избору, 13. 7. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

3 replies

 1. Сваки пут кад прочитам неки текст Олге Николајевне, прожме ме неки телотрес, саздат од оних опречних мешавина топлоте и језе, љубави и страха, сестринског загрљаја који ствара бол. Тешко је отети се утиску да је још теже наћи особу која боље разуме светски тренутак, чије речи секу мачем истине, до кости беле, а истовремено су и вапај жедног у пустињи, који се, пржећи табане од миража до миража, нада да ће се један од њих, неким чудом, преобразити у локвицу. Олга и даље неуморно крпи избледеле, фронцловане дроњке националног платна, обраћајући се онима који су га на првом месту и поцепали… немајући коме другом. Да је игђе брата у свијету… Док Владимир Владимирович целодневно сокоћа како му је од КГБ агента остао још само ход, и како му је, кроз сузе, Кирил стао исповедником, дотле Кирилов трбухозборац Иларион изиграва Баба Рогу и плаши децу у сокаку како ће их грех пратити васцелог века ако се не буду вакцинисали. Док се Валдемар куне како Русе нико неће терати на цепљење, дотле градоначелници Моске и Петрограда, испред Путковог носа, а с носовим благословом, најављују обавезно пелцовање. Ко неће, не треба ми ни у двору, ни у роду моме. Док Шојгу, све стојећ испред портрета Кутузовљева, јавља како од краљичиних урчевитихк црноморских разарача неће остати ни две чивије, његове колеге министри, из ресора за лову и Г20 шампањац, деле осмехе са истим таквим колегама из Лондона, Ријада и Токија, спрдајући се с Баћушком, кога не виде но као марву тупих рогова, којој су наменили дигитално, одвећ јечеће, звоно око врата, чији лелек доноси пресудних 300 бодова на ранг листи за плажу с пешкиром за две особе без сунцобрана у Сочију.
  Олга Четверикова је од оних малобројних који знају свој пут, и која ће, Бог је поживео, и на ономе свету држати иглу и конац. Што се ресто дуњалука тиче, биће нам мање горе онолико колико се и ми будемо групно бавили крпљењем падобрана, попут највећег певца српског што је сашио слик „шта ће здравље, кад слободе нема“.

  41
  1
 2. Oлга Четверикова: Међународни споразум о пандемији прикрива увођење новог светског поретка
  ++++
  Нема прикривања, све је већ јавно…………

  Аустралијска телевизија је 11. јула 2021. најавила први дан Новог светског поретка. Из Аустралије нам приказују да је министар здравља Новог Јужног Велса објавио почетак Новог светског поретка, док влада поново блокира земљу због ковида.

  Коментаришући забринутост због карантина, секретар Бред Хазард рекао је, „Тако је то… грађани су морали да прихвате Нови светски поредак.“

  Генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Адханом Гебрејесус (Ghebreyesus) такође је објавио „ Данас је први дан Новог светског поретка, новог света…“ и рекао да „неће бити повратка на пређашњи начин живота…“

  Клаус Шваб, шеф „Светског економског форума“ и гуру корона-диктатуре изјавио да „ Људи претпостављају да ћемо се просто вратити старом добром свету који смо имали и да ће поново све бити нормално и по старом како смо навикли “ и додао: „ Да тако кажем, то је фантастика, тога неће бити “.

  https://srbin.info/svet/kao-slucajno-guverner-njujorka-vakcinisano-666-pozitivno-na-test-666-ljudi/

  21
 3. @АммА

  Многопоштовани,

  Дубоко сам дирнут Вашим коментаром. Уистину постоји, бива некаква благородна искричавост, луча каква, извиискра у Олгиним писменима која те позива на исповест и самооткривање, показивање… Подсетили сте ме на један мој коментар испод Олгиног словослагања у који сам уткао предиво своје крхке слободе…

  9
  2

Оставите коментар