Милан Медојевић доказао да је отпуштен из Војске Црне Горе зато што је Србин

Ја сам Србин и нисам желео ни за какву цену да то променим, рекао Медојевић

Милан Медојевић (Фото: ИН4С)

Припадник црногорске војске Милан Медојевић после две године на суду је доказао да је отказ добио само зато што је Србин. Судија Основног суда у Даниловграду Жељко Раичевић донео је првостепену пресуду по тужби Медојевића, којом је усвојио тужбени захтев, поништио решење о отказу уговора о раду и наложио Војсци Црне Горе да Медојевића врати на формацијско место које је обављао пре отказа.

Случај војника Медојевића, подсећа подгорички портал ИН4С доспео је у јавност због тога што му је Војска Црне Горе, на чијем је челу био бивши министар одбране Предраг Бошковић, прекинула радни однос, како је раније казао Медојевић – зато што је Србин и што никад није хтео да се одрекне свог српског идентитета.

Медојевић је у Војсци ЦГ провео 10 година и након тога добио отказ под изговором да више није потребан служби. „Ја сам Србин и нисам желео ни за какву цену да то променим, иако сам знао да ме то може коштати посла. Такође, желим да напоменем да сам и ван службе поштовао сва правила, нисам се бавио политичким радом и нисам члан политичке партије. Једина моја кривица је што сам Србин”, рекао је раније Медојевић.

Правду је потражио на суду и добио спор.

Његов адвокат Никола Балтић у изјави за ИН4С каже да је првостепени суд донео једину закониту одлуку у чији исход није сумњао ниједног трена. „Ова одлука показује да право и правда још станују у црногорском правосуђу”, рекао је Балтић.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар