Лесковац: Компанија „Аптив”, у којој су се запослени побунили због дванаесточасовног радног времена, тражи нове раднике

Око 900 запослених отишло на боловање јер су две недеље морали да раде по 12 сати недељно, наводе из синдиката

Фото: ТВ Лесковац

Британска фирма „Аптив”, о којој су медији протеклих дана писали јер су се њени радници у погону у Лесковцу прошле недеље побунили због дванаесточасовног радног времена, потражила је ових дана раднике у Нишу поделом летака у којима је између осталог наведено да се запосленима нуди „веома добра радна атмосфера”.

Онима који се одлуче да раде у погону у Лесковцу, „Аптив” је понудио „превоз до посла, обуку пре започињања самосталног рада, прилику за имплементацију сопствених идеја, рад и развој каријере у светски признатој компанији, прилику за професионални и лични развој и уговор о раду закључен директно са послодавцем”.

Као предности рада наведене су „кантина компаније, лекарска ординација, Дан Деда Мраза за децу и божићни поклони за запослене”.

Основни услови за запошљавање су спремност за рад са сталним радним временом и у систему три смене и оријентација ка тимском раду.

„Аптив” у Лесковцу запошљава око 4.000 радника, али је, према речима представника синдиката те фабрике, око 900 запослених отишло на боловање јер су две недеље морали да раде по 12 сати дневно.

Представници синдиката су такође истакли да је протеклих дана испред фабрике нон-стоп дежурала Хитна помоћ јер су раднице при крају дванаесточасовног напорног рада падале у несвест.

„Аптив” је према најновијим тврдњама радника, радно време вратио на осам сати, али седам дана у недељи, што је изазвало ново незадовољство запослених.

У анонимној изјави за медије једна чланица менаџмента је изјавила да запослени нису принуђени да раде седам дана недељно, већ да им се таква могућност пружа како би више зарадили.

Та британска компанија бави се производњом електричне и електронске опреме за возила, а погоне има у Лесковцу и Новом Саду, преноси Бета.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Политика, 6. 7. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Шрафцигер-индустрија

  2. Не треба се чудити ЕНГЛЕЗИ су колонијална сила већ вековима ,па тако се и данас понашају у земљама где владају колонијални управници тих држава.Вучић је њихов гувернер,а надзорни му је БЛЕР.

    10
  3. Знају енглески колонизатори да је српски народ на југу посебно вредан и скроман , а да је локалне беднике политикантске лако купити .Њима смо ми јефтини и нисмо људи , него робови.Ко их довео, сви му код таквих монструма фашистичких радили.Ко их острвио, први од њих страдао. Издајницима свог народа, трговцима нашим животима све да је проклето. За вашу децу, монструми проклети, и то не 12, него 24/7 да им и сан буде забрањен.
    Ражалостила ме несолидарност радника. Сами себи јаму копају. Неће компанија да им да већа права кад своје колеге издају.Сви треба да изађу пред фабрику и да моткама дочекају штрајкбрехере , ако се усуде да дођу. Управи те фашистичке компаније да напишу да је радно време 8+8+8 – 8 сати рада, 8 сати одмора и 8 сати сна , а радна недеља 40 сати са слободним викендом и да Вучић , Бизони и муфлони из владе могу да раде док не полипшу, нико неће да им брани и да могу да раде за џабе пошто су се дебело накрали, али да радник у Србији неће да ради за минималац, да су их лопови преварили и насамарили. Па ако се фашистима не допадају услови, слободно могу да спакују своју плехару и да се преселе у Џибути, Биафру или Тунгузију.Можда тамо нађу јефтинију и наивнију радну снагу.

    11

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading