Индија: Више хиљада људи вакцинисано сланом водом

Процењује се да је 2.500 људи добило лажне вакцине, а организатори вакцинације су наплаћивали те вакцине својим жртвама, зарадивши укупно 28.000 долара

Фото: Ашиш Ваишнав/Зума вајр

Више хиљада људи у Индији постало је „плен” разрађене шеме преваре у оквиру које су продаване лажне вакцине против корона вируса и њима су људи вакцинисани, а међу ухапшенима су и лекари и медицински радници, саопштиле су данас индијске власти.

Најмање 12 лажних акција вакцинације одржано је у Мумбају или близу тог града, у западној индијској држави Махараштра, рекао је Вишал Такур, високи званичник полицијске управе Мумбаја, а преноси CNN.

„Користили су слану воду и убризгавали је. У сваком лажном кампу који су имали су радили ово”, изјавио је Такур.

Процењује се да је 2.500 људи добило лажне вакцине, а организатори вакцинације су наплаћивали те вакцине својим жртвама, зарадивши укупно 28.000 долара.

„Ухапсили смо лекаре. Користили су једну болницу која је производила лажне потврде, бочице, шприцеве”, изјавио је Такур, преноси Танјуг.

До сада је ухапшено 14 особа које се сумњиче за превару, покушај убиства, заверу и за још низ других кривичних дела.

Индију је између априла и почетка јуна захватио други талас корона вируса, који је заразио милионе и убио десетине хиљада људи широм земље.

Након врхунца таласа у мају, број дневних случајева је полако почео да опада, ублажавајући притисак на пренапрегнут медицински систем и омогућавајући властима да убрзају свој програм вакцинације.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Imaju srece, bar ce ostati zivi i normalni !

Оставите коментар