Драгиња Вуксановић Станковић: Нећу бити издајник Црне Горе да бих ушла у Србију

Не могу мени ни Вучић ни Вулин да кажу да ја нешто радим против интереса државе Србије, поручује црногорска посланица

Драгиња Вуксановић Станковић (Фото: Срђан Јанковић/РСЕ)

Када се појавило црвено на компјутеру, рекли су ми да су потребне детаљне претраге. Те детаљне претраге су подразумијевале детаљан претрес и мене и мог личног пртљага.

Ово прича за Данас Драгиња Вуксановић Станковић, посланица СДП-a у црногорској скупштини, описујући непријатности које је недавно доживела два пута на аеродрому Никола Тесла у Београду.

„Наравно да нису ништа нашли. Током претресања мог личног пртљага нашли су ми у ташни дипломатски пасош, а по Бечкој конвенцији они су били дужни тада да зауставе претрес и да ме пусте да идемо, али они су наставили мимо тога. Након свега, када сам улазила у Србију без икаквог документа о претресу, без потврде о претресу и без икаквог објашњења, наставила сам даље. Када сам се враћала из Србије, добила сам потврду о претресу и ни тада ми наравно нису нашли ништа. Али опет нисам добила образложење зашто сам била на граничном прелазу од отприлике 19.10 минута до 20.35 минута“.

Вуксановић Станковић каже да су јој тражили потврду о пријави боравка.

„Док сам чекала потврду, казали су ми да ћу морати код судије за прекршаје на шта сам ја одговорила да чекам потврду о пријави боравка. Не, не, ако будем изрекао опомену, ви можете да идете, казали су ми, ако будем изрекао казну, ви ћете да се скинете са лета и идите платите казну па да понесете код судије“.

На крају је, каже, стигла потврда о пријави боравка.

„Онда су кренули да обавештавају не знам кога и опет сам морала да чекам додатних 25 минута“.

Додаје да је полицајац који је преузео документа на пасошкој контроли био врло коректан према њој за разлику од полицајца који је био са њим у кабини, „који ме је вређао од тога како се национално изјашњавам до тога на чијој сам страни у Скупштини Црне Горе“.

Драгиња Вуксановић Станковић у Скупштини Црне Горе (Извор: Снимак екрана)

Наглашава да ово што се догодило, њени политички ставови за грађанску, мултиетничку Црну Гору, нешто је због чега „не смијем да будем малтретирана, а све што изјављујем ја не изјављујем против државе Србије и српског народа јер ја имам посебне емоције према Србији због моје мајке и ујчевине“.

Теза, каже, да нешто ради против Србије и српског народа зато што је гласала у скупштини за резолуцију о Сребреници, заједно са осталим посланицима, за шта је и Србија гласала 2010. је неприхватљива.

„Да ли за треба да будем малтретирана? Да ли за то треба да будем означена црвено? Не могу мени ни Вучић ни Вулин да кажу да ја нешто радим против интереса државе Србије и српског народа“.

Напротив, каже, посебне емоције има према Србији и српском народу, али ће се одлучно супротставити политици званичне Србије која је „против европских и цивилизацијских вредности. Нећу бити издајник своје државе да бих ушла у Србију“.

На питање да ли је било реакција званичника Црне Горе, наша саговорница одговара да је Алекса Бечић, председник Скупштине Црне Горе, потпуно подржао.

„На конференцији за новинаре сам му се захвалила на томе. Такође су реаговали посланици и из власти, госпођа Божана Јелушић (УРА) и посланици из опозиције. Захваљујем се свим посланицима и политичким субјектима, медијима на подршци, отправници амбасаде ЦГ у Београду, госпођи Вуковић који су били уз мене, а највише моја партија СДП“.

И. Шундић Миховиловић

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Данас, 6. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Због чега оно амбасадор Србије, иначе Црногорац, мораде да напусти то место ? Толико о грађанској Црној Гори, без потребе да мешам Вучића, Вулина, па ни Мила у ту причу. Тачно је једино да братска сабља најдубље сече,што Црногорцима никада није тешко падало. То они одувек чине са незамисливом лакоћом. Зар нису рођени да владају Србијом , како би глупе Србијанце ослободили те непријатне дужности ?Зар нису добили више дебелих борачких пензија од друга Тита , него што су имали становника, за разлику од бораца из Србије који ни здравствену књижицу не могу да добију ? Ни управљачка места без стручних знања, а по политичкој линији , нису им сметала. Ни признање Косова. Ни једна издаја.А да ли ће бити опроштено ? Тешко. Такве се ствари просто зарију у сећање народа и ништа их не може избрисати .Не може душманин да се зове и сматра братом . Не постоји безусловна љубав . Шамари се памте и кад тад – враћају . Поступање према овој госпођи на аеродрому не сматрам враћеним шамаром.Тако јој је дато више пажње него што заслужује.Шамари ће Црногорцима засигурно бити враћени у пресудним тренуцима , онда кад им буде потребна братска подршка.Неће је бити.Сами су згазили сваки појам сродства и то много пута.За Србе, Црногорци су непријатељски настројен туђински народ , са истим тенденцијама какве имају Хрвати, муслимани и Албанци.Нема ту никакве разлике.У тој туђинској и душманској Црној Гори коју Срби само по злу памте, Срби су обесправљена национална мањина и то треба вратити истом мером Црногорцима који живе у Србији.Не постоји непотрошива доброта и бесконачна добродошлица .Све на овом свету има почетак и крај.

    10

Оставите коментар