Миланко Шеклер: Делта сој ће „тражити” невакцинисане

Микробиолог Ветеринарског института у Краљеву рекао да искуства других земаља говоре да ће се заражавати у 98 одсто случајева невакцинисани и, како је додао, не зна где ће да се сакрију од вируса

Миланко Шеклер (Извор: N1)

Вирусолог и микробиолог Ветеринарског института у Краљеву Миланко Шеклер изјавио је данас да је најважнија чињеница да вакцина штити од короне, наводећи и да ће нови, делта сој „тражити невакцинисане и то не мора свећом јер их има доста”.

„Мања количина тог вируса је довољна за инфицирање, значи довољно је да га се удахне мање или да се краће седи крај зараженог”, рекао је Шеклер за ТВ Прва, додајући да у случају да се вакцинисани разболе, то има блажи облик.

Према његовим речима, искустава из других земаља говоре да ће се њима заражавати у 98 одсто случајева невакцинисани и, како је додао, не зна где ће да се сакрију од вируса, преноси Бета.

Говорећи о потреби вакцинисања, он је рекао да нагласак сада треба да буде на узрасту од 18 до 40 година.
Наводећи да је на два узорка, испитана узорка у институту у Краљеву, нађен делта сој, он је рекао да то „није ништа неочекивано и ко зна да ли смо ухватили прве” (такве случајеве), можда је било и пре”.

„Мени је непојмљиво да неко сада путује у Русију како би се бавио планинарењем, где имате највећи број новозаражених икада”, рекао је Шеклер, указујући код кога је откривена зараженост делта вирусом, као и да се ради о особама које нису вакцинисане.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. **** ****** лажовска,вирус има специјални њух и очи па распознаје невакцинисане. Бог вам узео памет па булазните.

    12
    3
  2. Кажу да лекари временом почињу да личе на своје пацијенте – живи пример је овај марвењак.

Оставите коментар