Александар Вучић: Адвокати нису штрајковали због народа, већ због себе

Ту највећу корист имају адвокати, а не грађани и обичан народ, не најсиромашнији, људи то треба да знају, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Бета – М.О.)

Разумем намеру оних који су предлагали аутентично тумачење три закона, њихова намера није била да се заштите банке већ држава, да се заштитимо од самовоље адвоката, јер нису они данас штрајковали због народа већ због себе, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић у емисији “Ћирилица” на ТВ Хепи.

Нагласио је да није могао да дозволи да они који представљају странку коју води стану иза тог предлога „не због банака или адвоката“, већ зато што би „у малом делу због тога био оштећен обичан народ“.

„Ту највећу корист имају адвокати, а не грађани и обичан народ, не најсиромашнији, људи то треба да знају“, рекао је Вучић.

Свакако ћемо имати значајно повећање плата, али желимо да повећамо минималац и да покушамо да он буде већи од 35.000 динара, што би први пут у историји Србије значило да онај ко има најмању плату има више од 300 евра, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић у емисији “Ћирилица” на ТВ Хепи.

Вучић је рекао да очекује да ће одлука о минималцима бити донета „пре краја године“, а испричао је да је о томе шта ће бити са платама и минималцима „разговарао три дана“ са премијерком Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим, између осталог и о томе како да се то уради а да да јавни дуг не пређе 60 одсто БДП.

„То је огромно повећање минималца од 130 одсто у односу на 15.500 динара, колико је био пре него што сам постао председник Владе“, рекао је Вучић и оценио да се ради о „драстичном померању стандарда“.

Најавио је и добре вести за пензионере.

„Не могу да откријем детаље, али ако кажем пензионерима да има разлога за радост, они знају да не лажем и верујем да ће бити обрадовани оним што ћемо саопштити за два или три месеца“, казао је Вучић.

Кинези почели да разносе пице у Београду, немамо Срба који хоће то да раде

Он је рекао да „више нема ко да поправи радијатор или бојлер“ због одласка занатлија у иностранство, а рекао је и да су у Београду кинески држављани почели да разносе пице, јер „немамо Срба који то хоће да раде, зато што је просечна плата у Београду 705 евра“.

Вучић је истакао да Србији недостају вариоци, месари, водоинсталатери, бравари, тесари, и нагласио да су они и даље много плаћенији у Швајцарској или Аустрији.

„Немамо довољно радне снаге, нама више незапосленост није питање, иако ће рећи да је незапосленост од 11 или 12 одсто због нове методологије, али суштински нема људи који желе да раде и нама недостаје радне снаге“, упозорио је Вучић и додао да ће најбоље занатлије почети да се враћају када порасту плате.

Са оним што планирамо, очекујемо да ће просечна плата у Београду бити 770 евра у јануару 2022, а да ће у Србији просечна плата у истом месецу бити 612,5 евра, истакао је Вучић.

„Дао сам све од себе да Србија има најбоље могуће односе у региону“

Он је казао да је „дао све од себе“ да Србија има најбоље могуће односе са свима у региону, као и да је идеја Мини Шенгена одлична.

„Немамо никаквих лоших намера и много тога још можемо да постигнемо заједнички. Та идеја смета многима у Европи, а зашто и да им не смета? Нису више ти који управљају нама“, већ „ми сада самостално одлучујемо о својој способности“ – рекао је Вучић за Телевизију „Хепи“.

Упитан чија је идеја Мини Шенген, Вучић је рекао да је „делимично и његова“.

Како је оценио, Србија и Хрватска морају да имају боље односе, уколико мисле и једни и други да опстану.

Александар Вучић (Фото: А. Васиљевић)

„Од 2017. када сам видео да је могуће да испуним оно што су нам Хрвати тражили, а они нама нису (испунили) ништа. Рекао сам ‘није проблем’ – то су наши грађани. Уопште нас не интересује шта се дешава у Хрватској, осим да покажемо бригу. Али видите потребу код њих да са позиције силе наступају“, рекао је он.

Вучић је, уз оцену да је у црногорским медијима Србија крива за све, још једном поновио да је Србија Црној Гори дала вакцине, предложила отварање граница у потпуности, као и да се разговара са српским компанијама да у Црној Гори отворе фабрике.

„Шта су они нама урадили? Протерали су нам амбасадора. Јесу ли они признали независно Косово, или смо ми признали Боку Которску? Јесмо ми њима извезли неки ‘клан’? Јесмо ли ми доносили неку Резолуцију (о Сребреници)?“, поново је питао.

Вучић је рекао да, с друге стране, Македонци осећају Србију као своју земљу, као и да се Срби осећају „као код куће“ кад оду у Северну Македонију.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 5. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

 1. av,brnabicka i sinisa, pa to je gorje od bermuda!

  11
 2. „Александар Вучић: Адвокати нису штрајковали због народа, већ због себе“
  Ето, има Бога!
  Бог преко адвоката погледао и на сиротињу!
  Хвала Му!
  Баш лепо: Адвокати штрајковали “због себе“, и без хонорара /од/бранили и сиротињу!
  Уплашио се Вучић да адваокати не позову сиротињу – “куку и мотику“ – па бреже-боље
  полизао оно што је пљунуо преко својих “аутентичних“ посланика о “аутентичном“
  тумачењу предложених закона!

 3. Најнижа плата ће бити већа од 300 евра, осим ове деце коју су запослили по програму моја прва плата.Они примају 20000,00 и 24000,00(са средњом школом и са факултетом).А осим тога немају ни радни стаж, социјално, здравствено тј. немају оверене здравствене књижице па све здравствене услуге морају да плате.Што ће рећи држава ове раднике држи “ на црно“.Молим све добронамерне новинаре а пре свега СС да ово мало испитају и објаве овом народу који и даље мисли да се Вучић, Брнабић и Мали убише од бриге за народ

Оставите коментар