Русија: Путин против обавезне вакцинације, али…

Владимир Путин, који 18. пут одговара на питања грађана, рекао да не подржава обавезну вакцинацију, али је поручио да се даље ширење инфекције може спречити само захваљујући вакцинацији

Владимир Путин (Фото: Бета/АП)

Руски председник Владимир Путин је тачно у подне по московском времену почео да одговара на питања руских грађана у оквиру традиционалног ТВ програма „Директна линија”.

До сада је, како наводи Спутњик, стигло више од милион питања, који се највише тичу вакцинације и финансијских проблема. Међутим, очекује се да руски лидер довољно времена посветити и питањима која се тичу Украјине, руско-америчког самита у Женеви, „Северног тока 2” и другим темама.

Путин, који 18. пут одговара на питања грађана, рекао је на почетку програма да не подржава обавезну вакцинацију, али је поручио да се даље ширење инфекције може спречити само захваљујући вакцинацији.

У одговору на питање грађана коју вакцину је примио, Путин је рекао да су га замолили да не каже како не би стварао конкуренцију, али је данас ипак одлучио да открије, наводећи да је у питању вакцина „спутњик Ве”.

Фото: Бета/АП

„После примања друге компоненте увече сам имао температуру 37,2 степена, а ујутру 36,6 степени”, рекао је Путин, а преноси „Спутњик”.·

Зашто да се састајем са Зеленским кад Украјином управља Вашингтон

Руски председник Владимир Путин изјавио је да би у случају састанка са председником Украјине Владимиром Зеленским прво требало схватити о чему би уопште разговарали, јер је он предао Украјину „под пуну спољну управу”, преноси Спутњик.

„Због чега да се састајем са Зеленским када је предао своју земљу под пуну спољну управу. Кључна питања из живота Украјине не решавају се у Кијеву, него у Вашингтону. Делимично у Берлину и Паризу. О чему да разговарамо? Ипак, ја не одустајем од таквих састанака, Само треба схватити о чему ће се разговарати“, рекао је Путин, говорећи о састанку са Зеленским.

Путин је објаснио зашто Украјина није на списку непријатељских земаља.

„Зато што не сматрам да нам је украјински народ непријатељски. Већ сам много пута говорио о томе и могу још једном поновити – сматрам да су Украјинци и Руси генерално један народ“, рекао је руски лидер.

Он је додао да је данашње руководство Украјине очигледно непријатељски настројено према Русији.

„Не сматрам да је украјински народ непријатељски, не, ништа слично томе, ми смо једна целина. Али руководство данашње Украјине, за разлику од народа, је очигледно непријатељско. То је потпуно очигледна ствар“, прецизирао је Путин.

Владимир Зеленски (Фото: Спутњик/Алексей Никольский)

Такође се осврнуо на то да су Руси од памтивека живели на територији Украјине, те да је несхватљиво да у украјинском закону нису наведени као аутохтони народ.

Путин је истакао да је садашње руководство Украјине непријатељско према Русији, у супротном је тешко другачије објаснити нацрт закона који је унео председник Владимир Зеленски у Раду, у коме руски народ није проглашен за аутохтони на територији земље.

„То је једноставно несхватљиво. Руси су од памтивека живели тамо и сада су проглашени за народ који није аутохтони“, прецизирао је руски лидер.

Такође је упоредио однос према Русима у Украјини са применом оружја за масовно уништавање.

„То ће довести до смањења укупног броја Руса. По негативним последицама то се може упоредити са применом некаквог оружја за масовно уништавање, то је озбиљна ствар“, рекао је Путин.

Руски председник је најавио да ће написати аналитички чланак о историји Русије и Украјине.

Он је додао да су резултати рада украјинског руководства деструктивни.

Према његовим речима, снаге у Украјини које желе да јачају односе са Русијом то не могу да ураде због става Кијева.

Руски председник Владимир Путин 18. пут одговара на питања грађана.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading