Курти тражио да Макрон повеже признање Београда са местом тзв. Косова у УН

Србији увек дамо више а да заузврат никада не будемо задовољни, нагласио премијер тзв. Косова у интервјуу париском „Монду” 

Аљбин Курти и Емануел Макрон (Фото: Reuters)

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је у интервјуу париском „Монду” да је француског председника Емануела Макрона замолио да повеже, како је рекао, „будуће признање Косова од Србије” с добијањем места за тзв. Косово у Уједињеним нацијама, а да га је Макрон питао „шта Косово може да да у замену за признање Србије”.

„На дипломатском нивоу, замолио сам председника Макрона да повеже будуће признање Косова од Србије са добијањем места за Косово у УН, јер ове две теме, по мом мишљењу, не би требало раздвајати. Господин Макрон ме је питао шта је Косово спремно да Србији да заузврат за признање, али право питање је: када ће Србија бити спремна да призна Косово”, рекао је Курти који се у Паризу прошле недеље састао са Макроном, преноси Танјуг.

Он је оценио да мора да престане тактика да, како тврди, „Србији увек дамо више а да заузврат никада не будемо задовољни”, преносе приштински медији.

Курти је рекао и да је Француска скептична према визној либерализацији за грађане тзв. Косова.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар