Ивица Дачић: Шта ако Србија донесе резолуцију у којој је геноцид оно што Његош описује

Црна Гора је донела још једну резолуцију о Сребреници. Они имају једну која је иста као српска, подсећа председник Скупштине Србије

Ивица Дачић (Фото: Б92)

Ми смо отворено упозорили да свака промена ситуације на терену силом значи да потписани споразуми више не важе, каже Ивица Дачић гостујући у Фокусу на ТВ Б92.

Упитан да ли га плаши замрзнут конфликт, посебно што са Запада наоружавају Косовске безбедносне снаге, Ивица Дачић одговара:

„Ми смо отворено упозорили да свака промена ситуације на терену силом значи да потписани споразуми више не важе, Србија неће дозволити војно освајање Севера. Свима је јасно шта то значи. Сви су свесни да би инспирисање нових сукоба било фатално“, истиче.

Црна Гора је донирала вакцине Косовским безбедносним снагама, а Дачић наводи да је то провокација.

Када је у питању Резолуција о Сребреници коју је усвојила Црна Гора, Ивица Дачић наводи:

„Црна Гора је донела другу резолуцију о Сребреници. Они имају једну која је иста као српска“.

Упитао је шта би се десило када би Србија донела Резолуцију да је геноцид оно што је описао Петар Петровић Његош у борби са потурицама.

Са друге стране наводи да Хрватска треба да донесе Резолуцију у којој се геноцидом проглашавају догађаји у Јасеновцу, пре него што усвоји Резолуцију у Сребреници.

Сматра, ипак, да се дугмад којима се изазва нестабилност налазе у рукама неких других, а не у региону.

Каже да је састанак са странкама без утицаја странаца одвија коректно, али да на последњем није било речи о изборним условима, већ само о Косову.

„Видим хистерију оних који не желе учешће без странаца. Шта они мисле о чему ми разговарамо? То је као Алиса у земљи чуда. Не знају како функционише парламентарна демократија“, додаје.

Опрема: Стање ствари

(Б92, 23. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Ивица зна само где је Марица и где се служе гирос и мрсна гибаница.Зрео за јагодински бели катамаран, да исплови са својим љубљеним Палмом низ Мораву, па докле стигну , док се не насукају на моравске шпироне.

Оставите коментар