Златибор Лончар: Погоршање за неколико недеља

Министар здравља још једном апеловао на све, посебно на младе, да се вакцинишу како бисмо дошли до колективног имунитета

Златибор Лончар (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић)

Министар здравља Србије Златибор Лончар упозорио је данас да уколико наставимо са опуштеним понашањем и без спровођења вакцинације која ће нас довести до колективног имунитета, можемо очекивати погоршање ситуације у вези са вирусом корона за неколико недеља.

Лончар је још једном апеловао на све, посебно на младе, да се вакцинишу како бисмо дошли до колективног имунитета, пренео је Танјуг.

„Волео бих да до јесени можемо да идемо са опуштенијом ситуацијом, али са оваквим понашањем и вакцинацијом, питање је недеља“, казао је Лончар и додао да се грађани концентришу само на број заражених што је неодговорно јер постоје и други показатељи који говоре о томе да се ситуација погоршава, као што је повећан број хоспитализованих.

Позвао је све да будемо и даље јединствени у борби против вируса корона уколико хоћемо да имамо здраву нацију.

У том смислу, позива све који су због короне одлагали своје превентивне прегледе везане за друге болести, да искористе овај период затишја и оду на контроле.

„Наш систем данас функционише као пре короне“, додаје министар.

СЗО: Питање је тренутка када ће делта сој стићи у Србију

Директор Канцеларије Светске здравствене организације у Србији Маријан Ивануша истакао је данас да грађане не треба да брине да ли ће бити потребна трећа доза вакцине, већ како да се одмах вакцинишу.

Ивануша је упозорио и да је делта тип вируса, који се прво појавио у Индији, а онда проширио светом, проблематичнији јер се много брже шири и да је само питање тренутка када ће стићи у Србију.

„Прва доза вакцине штити 30 одсто, потребне су две дозе за заштиту. Они који су преболели корону могу делта вирусом да се заразе, ни они нису безбедни. Препоручујем да се људи вакцинишу што пре“, казао је Ивануша.

Додаје да забрињава и то, што поред младих код којих је одазив на вакцинацију најмањи у нашој земљи, има и много оних изнад 50 година који нису вакцинисани.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 25. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

 1. Златибор Лончар: Погоршање за неколико недеља
  ++++
  A на питање одакле теби та информација ?
  Ексклузивно, само за С*ање Ствари каже: „ Рекао ми Пеца „
  Који бре Пеца ?
  Како који ? наш Пеца, онај што ради као стручни саветник у Фајзеру од кога пазаримо вакцине?!
  https://srbin.info/drustvo/koliki-je-procenat-kon-je-strucni-savetnik-fajzera-od-koga-uzimamo-vakcine/

  13

Оставите коментар