Франкфуртски Гете универзитет: Настава на даљину као летњи распуст 

Студија франкфуртског „Гете“ универзитета дошла је до закључка да настава на даљину доводи до уназађења ђака

Извор: iFamNews – Србија

ФРАНКФУРТ – Студија франкфуртског „Гете“ универзитета дошла је до закључка да настава на даљину није донела жељене ефекте, већ до уназађења ђака.

Анализом су научници дошли до закључка да је “настава на даљину била ефектна као летњи распуст”.

“Просечни развој ђака за време учења на даљину на пролеће 2000. је био обележен стагнацијом, па чак и уназађењем и тиме је по ефектима као за време летњег распуста”, објаснио је професор педагошке психологије Андреас Фреј.

Такође је дошло и до повећања раздора у знању између сиромашних и богатих, додао је он указујући да је ситуација на зиму била нешто боља, јер су се људи навикли на онлајн наставу.

Опрема: Стање ствари

(Б92/iFamNews – Србија, 24. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Neko bi mogao da pomisli da je cilj uvođenja онлине nastave zaglupljivanje dece. Mada, procentualno, je ,rekao bih, najveći broj kovidoimanih među M.Sc. i D.Sc. populacijom ( bar sam takav utisak stekao posmatrajući ljude koje lično poznajem ). Dakle, oni koji bi prvi trebali da budu sposobni da racionalno misle i preispituju sve su prvi koji su upali u zamku koronizma. Izgleda da homo religiosus u odsustvu poznavanja Jedinog Boga nalazi pribežište u sujeverju ( ne bih ovu novu pojavu nazvao ni paganizmom a kamoli religijom ) koje mu u duhovnoj pustinji nudi neki osećaj pripadnosti ( “zreloj“ i “odgovornoj“ grupi ) i svrhe ( sprečavanja širenja “smrtonosnog“ virusa ). I opet neće utoliti žeđ, kao što je nisu utolili ni služenjem prethodnom idolu kome su se klanjali zadnjih par vekova.

  2. Нико одговоран не може да буде присталица овакве наставе.Она је вишеструко штетна .То може да буде додатак за изразито надарене или допуна у раду секција, али да то буде неки нови облик школовања, грехота је о том и мислити.Сведоци смо читавног низа бизарних глупости и пристајања на све , као и потпуног одсуства критичког промишљања у српској просвети.Не желим овде о величини тог јада.
    Буде ли се наставио овај безумни притисак технологије на нежну дечју душу , одавно претамничену у солитерима , срешћемо се са драстичним падом дечје интелигенције , јер синапсе се згушњавају вежбањем моторике, игром, тренирањем социјалних вештина, решавањем проблемских ситуација у вршњачком окружењу, читањем добрих књига , разговором .Никако таблетом, телефоном и рачунаром.
    О радним и хигијенским навикама рећи ћу само да су месеце провели крмељиви и у пиџами , а требало је да устају на време, да се умију, дотерају, очешљају и да дотрче у школу да се глупирају са другарима, да праве смешке и керефеке , јер тако здраво одрастају.

Оставите коментар