Београд: Управни суд поништио решење Одбора о докторату Синише Малог

Предмет је враћен Одбору на поновно одлучивање, објавио је Београдски универзитет

Синиша Мали у Народној скупштини (Фото: Тања Валич/Танјуг)

Управни суд донео је пресуду којом је поништено решење Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду којим је утврђено неакадемско понашање приликом израде докторске дисертације Синише Малог, а предмет је враћен Одбору на поновно одлучивање, објавио је Београдски универзитет.

О тој пресуди обавештен је Проширени ректорски колегијум Универзитета у Београду, који окупља декане факултета, директора института и председнике већа групација Универзитета на данашњој седници одржаној ради припреме редовне седнице Сената, јавља Танјуг.

„Универзитет у Београду потврђује да му је достављена пресуда Управног суда и да ће све наредне кораке, као и до сада, предузимати у складу са законом и поштујући прописе Републике Србије и правне акте које су усвојили његови органи”, наведено је на сајту БУ.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 6. 2021)

Прочитајте још

Click to access presuda-upravnog-suda-ponistena-odluka-o-plagijatu-sinise-malog.pdfCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ма сјајно. Од сад сваки студент који падне на испиту може да се обрати суду. Или, можда још боље, да се укину образовне институције и да се ниво образовања појединаца решава судски. Ипак, чини ми се најбоље да се гласа, наравно на СНС изборима, ко је заслужио какву титулу.

Оставите коментар