Андрија Мандић: Жиг издајника није лако носити

Црна Гора је и даље платформа и алат у рукама српских непријатеља и доминантно напад на Србију, истакао један од лидера Демократског фронта

Андрија Мандић (Фото: Новица Ђурић/Политика)

Београд – Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио да је Црна Гора и даље платформа и алат у рукама српских непријатеља и доминантно напад на Србију.

Он је рекао и да се од кризе владе и парламента није чуо са премијером Здравком Кривокапићем, јер је, како каже, он у последње време више јавно и тајно са председником Милом Ђукановићем, а резултат тих њихових састанака су управо одлуке донете у црногорском парламенту.

Мандић је гостујући у Јутарњем програму Пинка рекао да са ове дистанце, победа над Ђукановићем режимом остварена на прошлогодишњим изборима, ништа није променила.

„Црна Гора је и даље платформа и алат у рукама српских непријатеља и доминантно напад на Србију“, јасан је Мандић. Сматра да обнављање неких тема попут Сребренице није случајно.

Подсетио је да је Црна Гора већ једном била платформа за напад на Србију и истакао да је српски народ у тој држави огорчен највише на људе који су, додао је, захваљујући снази српског народ и таласу величанствених литија дошли на власт.

Говорећи о Кривокапићу, Мандић каже да се он показао другачијим од оног хришћанина каквим се представљао у време изборне кампање. Додао је да је Кривокапић на једном састанку са људима који су га довели на власт рекао: „Хвала вам за ништа“.

„И онда када видите такав однос према људима који су му помогли да уђе у историју као председник Владе Црне Горе, изанализирате ове поступке где се носи жиг издајника који није лако носити… Кривокапић је на добром путу да тај жиг постави тако снажно на своје чело да му га нико не може обрисати“, навео је Мандић.

Тај жиг издајника, истиче, није лако носити.

„Нису га лако носили ни Секула Дрљевић ни Новак Килибарда, који је Дрљевићев наследник“, каже Мандић. Сада је, истиче, јасно и зашто представницима српског народа није било дозвољено да буде део нове црногорске владе.

А, што се рада нове владе тиче, Мандић каже да за протеклих 200 дана и обећања премијера да ће Црном Гором „тећи мед и млеко“, имамо економску катастрофу и брукање.

За резолуцију о Сребреници, која је тако лако усвојена прошле седмице у црногорском парламенту, Мандић истиче да ће још лаганије да прође у Приштини и Тирани.

Опрема: Стање ствари

(Б92, 21. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар