Новозеландска дизачица тегова прва трансродна особа у историји Олимпијаде

Трансродна дизачица тегова ће се на Олимпијским играма у Токију такмичити у категорији до 87 килограма

Лорен Убард (Фото: REUTERS)

ВЕЛИНГТОН – Новозеландска дизачица тегова Лорел Убард постаће прва трансродна особа у историји, која ће се такмичити на Олимпијским играма.

Убард је била међу пет дизача тегова који су јуче потврђени за тим Новог Зеланда.

Она ће, такође, бити најстарија дизачица тегова у Токију.

Убард је освојила сребрну медаљу на Светском првенству 2017. године и злато на Пацифичким играма две године касније. Такмичила се на Играма Комонвелта 2018. године када је задобила озбиљну повреду која је уназадила њену каријеру.

„Захвална сам на подршци коју сам добила од Новозеланђана. Када сам пре три године поломила руку на Играма Комонвелта речено ми је да је моја каријера вероватно готова, али ваша подршка и ваша љубав су ме извукле из мрака”, рекла је она.

Убард се такмичила као мушкарац до пре осам година. Од тада је испунила све прописе Међународног олимпијског комитета везане за транс спортисте.

Она ће се на Олимпијским играма у Токију такмичити у категорији до 87 килограма.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

 1. Још да јој насоче каквог ђиду, ( услов – да није са Старог Зеланда ), после освајања златне олимпијске медаље и обарања светског рекорда у све три категорије – мушкој, женској и родноравноправној. Има ли какав полазник или свршеник СНС академије, слободан а љубитељ спорта, хермафродитан, а обожавалац трансродних жена, чачкао тегове на кантарима као дете, помажући традиционалним родитељима на пијацама и вашарима у жељи да, кад порасте, буде нетрадиционални џендер љубавник, муж, жена, љубавница и припадник, али и припадница снс секте ? Кебара стоп. Бакарец стоп стоп.

  11
 2. Neka se nadje neko pametan i odlucan da ubedi sve normalne da ne ucestvuju u ovoj prevari, pa nek se transrodni muskarci i zene medjusobno takmice do mile volje, a normalni osnuju takmicenje za sebe.

  14
 3. Ђука бизон форвард плеј…

  10
 4. Ona/On/To / da li poseduje jos uvek onu stvar ili su mu odfikarili?

 5. Ух, каква лепотиња а још јака као мазгов. Не треба ни сумњати да је женскиња.

Оставите коментар