Здравко Кривокапић: Нећу поклекнути пред првим изазовом и поднети оставку

Преузео сам обавезе и одговорност и нећу поклекнути пред првим изазовом. Грађанима Црне Горе треба бољи животни стандард, правда и лепша будућност, изјавио премијер Црне Горе

Здравко Кривокапић (Фото: Бета/Влада Црне Горе)

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је да је преузео обавезе и одговорност и да неће поклекнути пред првим изазовом.

Кривокапић је одрично одговорио на питање „Дана” да ли ће поднети оставку, преноси портал РТЦГ.

„Преузео сам обавезе и одговорност и нећу поклекнути пред првим изазовом. Грађанима Црне Горе треба бољи животни стандард, правда и лепша будућност. Њима нису потребни људи који одустају, већ они који ће да се боре за њихове интересе”, рекао је Кривокапић, јавља Танјуг.

Лидери странака које чине парламентарну већину у Црној Гори састаће се у четвртак у 17 часова како би разговарали о даљим корацима у циљу превазилажења актуелне политичке кризе.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

2 replies

 1. Докле више само грађанима Црне Горе? Зашто остатку планете закинути напредак?

  И шта ћемо са светским миром, делфинима и … шта оно још би поред прашума Амазона и геноцида?

  Заиста је буџав ‘лебац (му/им) премијерски – мора да се устави а тек што (му/им) је кренуло!

 2. Здравко Kривокапић истовремено обавља 8 функција!
  Срећом је изабран Митрополит, иначе би сигурно покушао да се домогне и те функције.

  Од дана када је премијер Здравко Kривокапић ступио на дужност предсједника Владе, па до данас, посао је изгубило 10.000 грађана Црне Горе, али како наш народ каже “Посла има, ко хоће да ради”, па је премијер Kривокапић узео на себе осам функција јер зашто би допустио да неко други то ради кад он може сам.

  Kривокапић је јуче након премијерског сата у Скупштини Црне Горе у изјави медијима рекао да ће до даљњег бити кординатор министарства правде, такође Премијер је привремено на челу министарства просвјете, науке, културе и спорта због болести министарке Весне Братић.

  Такође Kривокапић је након јучерашње сједнице Владе преузео обавезу да води Савјет за сагледавање утицаја коронавируса на економију Црне Горе, а такође налази се на челу Савјета за НАТО, Савјета за борбу против Kовида, гђе је раније смијенио министарку здравља Јелену Боровинић Бојовић, која је доктор и која је била на првој линији борбе против овог вируса.

  Поред тога што је Премијер, Kривокапић је и на челу Савјета за владавину права.

  Kада је Kривокапић рекао да Влада мора бити експертска и без политичара, очекивали смо да буде довољан број “ексепрата” у тој Влади, али видимо да Премијер има експертизе из разних области, па тако је експерт у области права, економије, здравства, просвјете, културе, безбједности и још много других.

  Све присутни Kривокапић је и предсједник Вијећа за националну безбједност.

  У наредном периоду очекујемо да премијер Kривокапић заузме још једну позицију, јер таква врста експерта не смије да буде занемарена, иако је професор Kривокапић по струци машинац у ових 200 дана смо се увјерили да је Kривокапић Богом дан за многе области које немају ама баш никакве везе са његовом струком.

Оставите коментар