Здравко Кривокапић: Црна Гора ће доприносити остваривању НАТО циљева

Кривокапић на самиту пренео пуну подршку Црне Горе иницијативи НАТО 2030, узимајући у обзир потребу јачања политичке димензије Алијансе, очувања војне моћи и заузимања глобалног приступа безбедности

Здравко Кривокапић (Фото: AP Photo/Patrick Semansky)

Црна Гора ће наставити да доприноси остваривању заједничких циљева НАТО-а, посебно у областима колективне одбране, равноправније поделе терета и изградњи националне отпорности, поручио је премијер Здравко Кривокапић на НАТО самиту у Бриселу.

Како је саопштено из Владе, Кривокапић је у излагању на самиту пренео пуну подршку Црне Горе иницијативи НАТО 2030, узимајући у обзир потребу јачања политичке димензије Алијансе, очувања војне моћи и заузимања глобалног приступа безбедности у контексту савремених изазова.

Црна Гора је поздравила усвојене предлоге који ће омогућити да НАТО буде боље припремљен да делује у таквим околностима.

„У складу са опредељењем наше државе, посебан нагласак је стављен и на сарадњу са партнерима, посебно са Европском унијом, укључујући у контексту Западног Балкана“, казао је Кривокапић.

У саопштењу се наводи да се црногорски премијер састао са председником САД Џозефом Бајденом, који је поручио да Влада има снажну подршку Вашингтона у процесу демократске транзиције у Црној Гори.

Додаје се да се Кривокапић срео и са француским председником Емануелом Макроном који му је поручио да ће Француска увек бити уз Црну Гору на њеном путу ка ЕУ.

Подршку Влади, како се истиче, упутили су и немачка канцеларка Ангела Меркел и премијер Велике Британије Борис Џонсон.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 14. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Ево у НАТО влада френетично одушевљење, кад су чули да је Црна Гора уз њих. Кажу у Бриселу обузимао их је стра’ да их случајно Црна гора не остави на цедилу или што још горе и грђе.

Оставите коментар