Владимир Билчик: Руско-белоруско-српска војна вежба не помаже Србији на путу ка ЕУ

Србија од 8. до 19. јуна учествује на војној вежби „Словенско братство 2021” са Русијом и Белорусијом, на југозападу европског дела Русије

Фото: Министарство одбране

Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик изјавио је да заједничка руско-белоруско-српска војна вежба „Словенско братство” не помаже Србији на европском путу и навео да је за напредак ка чланству у Унији потребна јасна спољнополитичка оријентација.

„Док српска дипломатија тражи подршку ЕУ уочи Међувладине конференције (22. јуна), вест о заједничкој руско-белоруско-српској војној вежби ‘Словенско братство’ није од помоћи. Европска перспектива значи и јасне спољнополитичке изборе, нарочито у данашњој геополитици”, навео је Билчик на Твитеру.

Србија од 8. до 19. јуна учествује на војној вежби „Словенско братство 2021” са Русијом и Белорусијом, на југозападу европског дела Русије.

Земље чланице ЕУ одлучиле су да у јуну не отворе нова поглавља у преговорима са Србијом о чланству, али ће 22. јуна бити одржана међувладина конференција две стране на којој ће бити представљена нова методологија преговора, преноси Бета.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар