Аустралија у стању повећаног опреза због двоје инфицираних

Власти Новог Јужног Велса и Квинсленда покушавају да прате блиске контакте и да лоцирају потенцијална жаришта, пренео Ројтерс

Пункт за тестирање на ковид-19 у Мелбурну, 12. 5. 2021. (Фото: Вилијам Вест/АФП)

Две аустралијске државе су се нашле у стању повећаног опреза због ковида – инфицирана жена и њен супруг су дошли у државу Квинсленд из државе Викторија, преко Новог Јужног Велса, посећујући бројна места успут.

Власти Новог Јужног Велса и Квинсленда покушавају да прате блиске контакте и да лоцирају потенцијална жаришта, пренео је Ројтерс.

Брачни пар може да се суочи са пријавом због кршења рестриктивних мера о путовањима.

Жена је тестирана позитивна на ковид-19 када је стигла у Квинсленд, саопштиле су локалне власти у среду касно увече, а након тога је и њен супруг био позитиван.

Министарка здравља Квинсленда Ивет Д’ат је данас рекла новинарима у Бризбејну да резултати тестова показују да су највероватније на крају инфективног периода, преноси Танјуг.

„То значи да је ризик мањи него што смо очекивали јуче, што су добре вести”, казала је Д’ат.

Аустралија је у значајној мери обуздала ширење корона вируса, након јаких рестриктивних мера и брзог праћења контаката, па је досад забележено 30.200 случајева и 910 преминулих од почетка пандемије, а током већине дана ове године није забележен ниједан случај.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар