Митрополит Јоаникије: Отворите срца у цркви, а не мобилне телефоне!

Маните беспослице и ситнице, оповршисмо све, претјерасмо, морамо се враћати на прави пут. Ничему то не води. А да не причамо која се све искушења после дешавају са тим снимцима, рекао митрополит Јоаникије

Митрополит Јоаникије (Извор: СПЦ)

Изабрани Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије беседио је 6. јуна 2021. лета Господњег током свете Литургије у цркви Свете Тројице у Доњем Острогу о све чешћој употреби мобилних телефона током богослужења у цркви, позивајући верни народ да то не чини:

– Благословено је да један фотоапарат или једна камера дискретно снима у току службе, макар најупечатљивије дјелове службе. Ово што се сада узобичајило превршило је сваку мјеру. Дођемо на неку службу, на неки велики црквени сабор, сви држе подигнуте мобилне телефоне и сви снимају. Стварно премного. Да ли ти људи учествују на служби како ваља? Свако данас потеже мобилни телефон и снима. Да ли може оно што је главно на служби да ухвати мобилни телефон? Не може. Оно што је главно на служби не може да се ухвати никаквом камером нити било каквом техником. А много пажње се поклања томе и зато се народ удаљава од службе. Треба да отворимо своје срца, а не мобилне телефоне.

– Отворимо своја срца, примимо Божју милост и Божју благодат, која невидљиво и неухватљиво силази на отворена срца, отворене душе и отворене умове. Маните беспослице и ситнице, оповршисмо све, претјерасмо, морамо се враћати на прави пут. Ничему то не води. А да не причамо која се све искушења после дешавају са тим снимцима, како се то лијепо користи против Цркве, против хришћана, против наше вјере, против свештеника. Маните се ћорава посла. Кад долазите у Цркву оставите телефон у ауту или га искључите, па ставите у џеп, рекао је изабрани митрополит Јоаникије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

(Сајт СПЦ, 7. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Kada se počinje sa rušenjem džamije Kralj Fahd jer je izgrađena na srpskoj zemlji na Alipašinom polju u Sarajevu, zna li se šta?

  2. Митрополит Јоаникије: Отворите срца у цркви, а не мобилне телефоне!
    ++++
    Да владико, али, шта кад верни народ види лош пример ?
    Вашег ” колеге ” , и то у нашој царској лаври-Хиландару.!

    https://srbin.info/pocetna/aktuelno/sramota-dok-se-patrijarh-bogougodno-moli-i-sluzi-liturgiju-vladika-kuca-sms/?lang=lat

    4
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading