Хонг Конг покреће вакцинацију против ковида за децу од 12 година и старију

Деца старија од 12 година моћи ће да добију вакцину Фајзер/Бионтек

Фото: Pixabay

ХОНГ КОНГ – Хонг Конг ће покренути вакцинацију против вируса ковид-19 за децу од 12 година и старију, након које следи шира кампања широм града за подстицање 7,5 милиона становника да се вакцинишу, саопштено је данас.

Деца те старосне групе моћи ће да добију вакцину Фајзер/Бионтек, али становници ове земље и даље морају да буду старији од 18 година да би примили кинеску вакцину Синовак, преноси Ројтерс.

Хонгконг је започео са програмом вакцинације против ковида-19 у фебруару, али само око 14 одсто популације је у потпуности вакцинисано.

Градска секретарка за здравство Софиа Чан рекла је да су благодети смањења старосне границе за вакцину Бионтек надмашиле ризике.

„Не може само да заштити младе људе од новог соја корона вируса, такође им помаже да се врате у нормални свакодневни живот што је пре могуће”, рекла је Чан, преноси Танјуг.

Град је углавном контролисао вирус са око 11.800 инфекција и 210 смртних случајева, са већином становника које је одлучило да одложи вакцинацију.

Влада је током протекле недеље вршила притисак на предузећа и финансијске институције да подстакну вакцинацију код својих запослених и позвала их да им одобре слободан дан за вакцинацију.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар