Београд: Ухапшен председник општине Палилула Александар Јовичић

Полиција тренутно претреса зграду Општине Палилула

Александар Јовичић (Фото: Снимак екрана)

Председник београдске општине Палилула и функционер СНС Александар Јовичић ухапшен је вечерас због сумње да је повезан са извођењем нелегалних грађевинских радова на територији Општине Палилула, јављају београдски медији.

Како наводе, полиција тренутно претреса зграду Општине Палилула.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције – Одељења за борбу против корупције и Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су осам особа које се сумњиче да су незаконитим поступањем омогућиле извођење нелегалних грађевинских радова на територији Општине Палилула, наводе медији.

Јовичић (1987) и, како преносе, одговорно лице за инспекцијске послова у Градској општини Палилула Д.В. (1978) сумњиче се за кривично дело трговина утицајем у саизвршилаштву.

Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су грађевински инспектори М.М. (1958), З.Р.(1953), Ђ.Р. (1959), З.П. (1959), Г.П. (1969) и Д.Л. (1964), док се, поред наведеног, осумњичени Г.П. и Д.Л. терете и за кривично дело фалсификовање службене исправе.

Јовичић се сумњичи да је утицао на Д.В. да даље утиче на грађевинске инспекторе, да злоупотребом положаја омогуће изградњу објекта без грађевинске дозволе на територији Палилуле у периоду од јула 2016. до новембра 2018. године, као и да је од инвеститора за наведене објекте противправно присвојио око 28.800.000 динара.

Грађевински инспектори се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте, као и да су након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција унели неистините податке у вези са објектима, потом исте проследили на озакоњење, а супротно Закону о озакоњењу објеката, пренео је Танјуг.

Осумњиченима је одређено задржавање у трајању до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар